• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Dunai Krokodilok / Vereséggel zártuk az alapszakaszt

Vereséggel zártuk az alapszakaszt

A pénteki feladatot követően szombaton ismét mérkőzés vár csapatunkra: ezúttal a Dunai Krokodilok gárdája várt ránk. A találkozó előtt már biztos volt: a mieink a 4., míg a vendégek a 3. helyen zárják az alapszakaszt. Ettől függetlenül mindkét csapat győzelemmel szeretett volna hangolni a rájátszásra: izgalmas mérkőzésre volt tehát kilátás.

A mieink keret jóval bővebb volt, mint megelőző napon. Így is sajnos friss sérülések is beleszóltak az összeállításba: Fábián Dániel és Radványi Balázs kénytelen volt pihenni, de így is 19 egyetemista játékos került a jegyzőkönyvbe. Ezt kihasználva 3 sorral vettük fel a kesztyűt, míg a vendégek is hasonlóan bő összeállítással várták a kezdő sípszót.

Nem is indult rosszul a párharc: volt izgalom mindkét kapu előtt, ám elsőként a DEAC-osok pacsizhattak: Nyisztor Szabolcs révén megszereztük az előnyt. A megszerzett előny birtokában sem vettünk visszább és a krokodilokban is volt veszély. A nyolcadik percben aztán egyenlítettek a vendégek: Hoffmann Tamás lövése landult a debreceni kapuban. A játékrész derekára sajnos a vendégek dominálni kezdtek, minden sor gólt kapott: Alm Zsolt, Rózsa Vince, Kvasznicska Norbert és ismét Hoffmann Tamás volt eredményes. Szinte a semmiből váltottak tempót és húztak el 1:5-re a vendégek, időt is kértünk. A rövidzárlatot követően ismét visszaérkeztünk a meccsbe, helyzeteket dolgoztunk ki, nagyon megküzdöttünk a szépítő találatért, amelyet Okos Csanád jegyzett (2:5). De nem volt vége a gólok sorának: sajnos egy kapu alól beadott labda saját védőnkről landolt a kapunkban: szerencsénk sem volt (2:6).

Nem voltunk feldobva az eredmény láttán: a második harmadra igyekeztünk még jobban figyelni, hogy szorosabbá tudjuk tenni az összecsapást. Ehhez képest sajnos két elkerülhető góllal folytattuk a mérkőzést: Kvasznicska Norbert és Hoffmann Tamás találataival már 6 volt közte (2:8). Innen tényleg adott volt a lecke: ahhoz, hogy ismét elkerüljünk egy nagy pofont, fel kell zárkóznunk! Ehhez az első lépést Szalóki Nándor tette meg, aki megszerezte saját maga első OB I-es találatát. Hasonlóan szép és mérföldkövet jelentő gólt szerzett Balogh Richárd is: a sérülésből visszatérő játékosunk már a második meccsén megszerezte első OB I-es találatát (4:8). Amikor kezdett volna kisebb reményünk felcsillanni, akkor gyorsan gólt szereztek a vendégek: a csapatkapitány Ressely Krisztián volt eredményes (4:9). A folytatásban azonban ismét a mi perceink és góljaink következtek: előbb varga Gergő duplázott, majd Nyisztor Szabolcs kotort be egy kipattanót: a semmiből most mi lőttünk gólokat és tettük ismét szorossá a mérkőzést (7:9). Az egyetlen fejfájást az okozta, hogy fél perccel a szünet előtt emberhátrányba kerültünk, ami aztán átnyúlt a záró etapra.

A jó második harmad ismét bizakodásra adott okot, ám fontos feladatiank voltak: kivédekezni az emberhátrányt, majd megpróbálni még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolni. A történések azonban átírtak mindent: emberhátrányban Nyisztor Szabolcs lépett ki, akit már csak szabálytalanul tudtak megállítani a vendégek: jöhetett a büntető! Varga Gergő lépett a labdához és ezúttal sem hibázott: egygólosra olvadt a különbség, ugyanakkor még mindig volt 45 másodperc a hátrányból, amit ki kellett védekezni. Pörögtek a lábak, jöttek blokkok, de hat másodperc még hiányzott: Hoffmann Tamás szomorított ismét bennünket (8:10). Fel sem eszméltünk és Molnár Kristóf góljával már ismét hárommal mentek a vendégek (8:11). Adódtak bőven lehetőségek, még üres kapuig is eljutottunk, de gólt nem sikerült szerezni: mintha újra átok ült volna a debreceni ütőkre. A kapuban közben cseréltünk: a jól teljesítő Dorogi Kristófot dr. Héjja Gábor váltotta a gólvonalon. A vendégek újabb emberelőnyt kaptak és ki is használták a helyzetet: Kvasznicska Norbert volt ismét eredményes, eldőlni látszott a mérkőzés (8:12). Újabb kiállítás: újabb gól: ezúttal a DEAC támadhatott embereőnyben és Varga Gergő ismét megcsillantotta tudását, no meg az egyenlítés reményét (9:12). Ám innen sajnos már nem volt bennünk több gól, ellentétben a vendégekkel: Hoffmann Tamás 5. gólját is megszerezte, Bajaszgalan Amara is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Ressely Norbert kialakította a 9:15-ös végeredményt.

Egy rossz harmadot egy jó követett, majd ismét egy kevésbé jó húsz percet produkáltunk: ilyen ellenfelek ellen sajnos ez már nem fér bele. Pozitív, hogy vissza tudtunk kapaszkodni a mérkőzésbe, de mielőtt ismét nagyon meleg lett volna a pite, akkor mindig volt valaki a krokodilok közül, aki tovább tudta lendíteni a szekerüket. Még több edzéssel és még több koncentrációval kell beleállni ezekbe a küzdelmekbe, hogy megtörjük a jeget és az előttünk lévő trió ellen (Phoenix Fireball, SZPK-DESEF Komárom és Dunai Krokodilok) is tudjunk skalpokat szerzeni!

Salming OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok 9:15 (2:6, 5:3, 2:6)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 70 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Szentkúti Frigyes

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (4+1), Nyisztor Szabolcs (2+1), Okos Csanád (1+1), Fábián Donát (0+2), Szalóki Nándor (1+0), Balogh Richárd (1+0), Lánczi András (0+1)