• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Dunai Krokodilok / A végére megint elvesztettük a fókuszt

A végére megint elvesztettük a fókuszt

Sorsdöntő találkozó várt a DEAC floorball csapatára: a Dunai Krokodilok elleni bronzcsata második felvonásának tétje az volt, hogy az egyetemisták kivívják-e a harmadik mérkőzést, vagy a hüllők söpréssel behúzzák a harmadik helyet. Ennek megfelelően felfokozott hangulatban várták a csapatok és a nézők is mérkőzést.

A mérkőzés napjára biztossá vált: Burai Péter nem tudja vállalni a játékot, így végül 14 mezőnyjátékos és két kapus került a jegyzőkönyvbe. A kapuban dr. Héjja Gábor kezdett, előtte pedig a Radványi Balázs, Balogh Richárd – Varga Gergő – Okos Csanád, Nyisztor Szabolcs kvintett volt a pályán. A krokodilok már az első percben tesztelték Héjja doktor reflexeit, de a hazaiak is gyorsan belerázódtak a mérkőzésbe. A mérkőzés első kiállítását hamar kiosztották a bírók: Balogh Richárd kapott kétperces büntetést. A vendégek gyorsan kihasználták a kínálkozó lehetőséget: Tóth Krisztián passzát Hoffmann Tamás váltotta gólra (0:1). A gólra gyors válasz érkezett: Radványi Balázs távoli lökete talált utat a krokodilok kapujába (1:1). A játékrész felénél megszereztük a vezetést: Varga Gergő villant (2:1). A folytatásban is a DEAC maradt lendületben, több átütő erő volt ekkor bennünk és az első emberelőnyünket ki is használtuk: formás támadás végén Fábián Donát keresztpasszát Nyisztor Szabolcs értékesítette (3:1). Szünet előtt még egyszer megrázták magukat a krokodilok és egy megingást Kvasznicska Norbert használt ki (3:2). A mérkőzés első játékrészét jobb játékkal abszolváltuk és minimális előnnyel mehettünk az öltözőbe.

Az elődöntők során a második játékrészek voltak sorsdöntőek, ezért igyekeztünk maximális koncentrációval megérkezni a középső játékrészre. A lenület láthatóan megmaradt: egy gyors támadás végén Varga Gergő passzából egy cselt követően Nyisztor Szabolcs lőtt gólt (4:2). A továbbiakban is nekünk megfelelően alakult a játék képe: a védelem jól zárt (sokat dolgoztunk lábbal és Héjja Gabi eszén nem lehetett túljárni), elől pedig hatékonyak voltak a támadók: a mérkőzés felénél egy kontrát követően Okos Csanád is eredményes volt (5:2). A lendület továbbra is megmaradt: öt perccel a szünet előtt Nyisztor Szabolcs ismét eredményes volt (6:2). Szinte tökéletes harmadot produkáltunk, a krokodilok kapuvisg jutottak csak, ellenben mi három gólt is közéraktunk.

De a mérkőzésnek nem volt még vége…. Tudtuk is ezt és nem is úgy mentünk be a szünetre, hogy ez a mérkőzés már zsebben van. A 44. percben törte meg hosszú gólcsendjét az érdi csapat: Kvasznicska Norbert járt túl mindenki eszén (6:3). A gól láthatóan felspanolta a vendégeket, akik Molnár Kristóf góljával még közelebb léptek (6:4), újra nyílttá vált a találkozó. Ráadásul Nyisztor Szabolcs is a kiállítás sorsára jutott, így emberelőnyben támadhattak a vendégek. Gólt mégis a mieink szereztek: Varga Gergő volt szemfüles és egyben eredményes (7:4). Az emberhátrány viszont továbbra is megmaradt, amit Hoffmann Tamás használt ki (7:5). Kiváló percet produkáltak sajnos a krokodilok: Ressely Krisztián, majd Alm Zsolt is betalált, elolvadt a négygólos előny…. (7:7). Időt kértünk és kapust is cseréltünk: Dorogi Kristóf érkezett a vasak közé. Utolsó tartalékait is mozgósítani igyekeztek a csapatok és a vendégek megragadták az előnyt: Ressely Norbert volt eredményes (7:8). Megint gyorsan jött egy nyomatékosító pofon is: Molnár Kristóf góljával először vezettek kettővel a krokodilok (7:9). Igyekeztünk ismét beleállni a mérkőzésbe, néhány csere is következett, próbáltunk frissebb lábakat is bevetni. Gólt mégis a sokat robotoló Nyisztor Szabolcs szerzett ismét (8:9). Rohamoztunk az egyenlítésért és hat perccel a vége előtt be is találtunk: Végh Ádám fonákkal volt eredményes (9:9). A vendégek időt kértek, mindkét fél az utolsó erőket is igyekeztek mozgósítani. 3:10-zel a vége előtt sorsdöntő gólt szereztek a hüllők: Alm Zsolt duplázott (9:10). Mindent egy lapra tett fel a DEAC, gólt mégis a vendégek szereztek: két perccel a vége előtt Kvasznicska Norbert ismét eredményes volt (9:11). Emberelőnybe kerültünk, kapus nélkül támadtunk, demár csak egy gól született: Hoffmann Tamás labdája gurult az üres debreceni kapuba (9:12).

Jó mérkőzést játszottunk, de mégis sajnos szörnyű utolsó harmadot produkáltunk. Mindkét mérkőzésen a hajrát sajnos nem bírtuk sem mentálisan, sem fizikálisan. Vannak tapasztalatok, de talán hagyjuk még kicsit ülepedni az élményt. Negyedik helyen zártuk a 2018/2019-es évadot.

Összességében viszont büszkék lehetünk a szezonra, amit produkáltunk. Újoncként jutottunk a rájátszásba, ahol az élcsapatoknak is méltó ellenfelei voltunk. A bajnokság közben is sokan sokat léptek előre és még mindig van fejlődési lehetőség a srácokban. Újra felkerültünk a hazai floorball térképre, és a város közössége is elkezdett figyelni ránk. Célunk, hogy pozíciónkat még jobban megszilárdítsuk, még többen floorballozzanak Debrecenben és minél több jó mérkőzéssel szórakoztassuk közönségünket, közösségünket!

Salming Férfi OB I, a bronzéremért, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok 9:12 (3:2, 3:0, 3:10)
Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Kelemen Gábor, Liebe György

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (4+2), Varga Gergő (2+2), Okos Csanád (1+1), Radványi Balázs (1+0), Végh Ádám (1+0), Fábián Donát (0+1)

A párharcot és a bronzérmet a Dunai Krokodilok csapata nyerte 2:0-ra