• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / ARES HC / Varga és Héjja parádé Érden

Varga és Héjja parádé Érden

Kedvező előjelekkel várta a debreceni floorball csapat soron következő érdi kiszállását: a bajnokságban eddig pont nélkül álló ARES volt ezúttal az ellenfél, ráadásul igen mély keret tudta felvenni a kesztyűt, hiszen három sornyi mezőnyjátékos került be a jegyzőkönyvbe a cívisvárosi oldalon.

A kezdő húzást követően nem rágták le a körmüket a nézők: lassan rázódtak bele a csapatok. A ritmust is a hazaiak találták meg előbb: az első kapuralövést Héjja Gábor hatástalanította, de a hatodik perc elején Mujahid Tamás távoli lökete utat talált a felső sarokba (1:0). A bekapott gól ébresztette fel igazán a debreceni csapatot, Ezt követően igyekeztek a mieink fokozni a tempót és a nyomást. A tizedik percben Varga Gergő révén sikerült egyenlíteni, majd Lánczi András találatával már a vezetést is megszerezték az egyetemisták. Varga Gergő duplájával már kettőre nőtt a fekete-fehér előny (1:3). A hazaiak is igyekeztek reagálni a debreceni gólokra és a Fodor-testvérek meg is küzdöttek a szépítő találatért: Attila jegyezte a passzt, Dávid a gólt. A szünetig így is volt minek örülnünk: Nyisztor Szabolcs is feliratkozott a gólszerzők közé, 4:2-es vezetéssel várhattuk a folytatást.

A második etap sem a mieink szája íze szerint kezdődött: Dávid Bence távoli lövésénél nem figyeltünk eléggé, ismét egyre olvadt a különbség (3:4). A húzást követően viszont ismét visszaállt a kétgólos differencia: Varga Gergő már harmadik striguláját jegyezte fel. A gólt követően emberelőnybe kerültünk, amelyet ismételten Varga Gergő révén használtunk ki (3:6). A következő percek is rólunk szóltak: Lippai Péter tűpontos passzával Nyisztor Szabolcsnak nem volt nehéz dolga, Radványi Balázs góljával már ötgólosra növekedett előnyünk (3:8). A lendület nem lankadt: „jégkorongos” sorunk ismét szépen felállt, a támadás végére Pál Lóránt tett pontot. A slusszpoén sem maradt el: ismét emberelőnybe kerültünk és a tüzijáték végén Pál Lóránt a kapu torkából duplázott (3:10).

A saját reményeinknél is nagyobb különbség alakult ki, így az utolsó húsz percre már az is reális célnak tűnt, hogy kétszámjegyű különbséget alakítsunk ki. Ennek ellenére sokáig mezőnyjáték zajlott, az ARES igyekezett zártan védekezni és kontrákkal operálni. Bizony több kalamajkát is okoztak Héjja Gabi kapuja előtt, de a debreceni hálóőr eszén nem lehetett túljárni (fogott, mint a kokojza). A hosszú gólcsendet végül Radványi Balázs törte meg (3:11). A folytatásban emberhátrányba kerültünk, ám a létszámhátrányos helyzet ellenére is sikerült helyzetet kialakítanunk. Egyenlő létszámnál egy szép támadás végén Nyisztor Szabolcs volt eredményes, majd a végig agilisan játszó Varga Gergő állította be a 3:13-as végeredményt. Az utolsó percben még sajnos egy kisebb összetűzés alakult ki a pályán, 5-5 perces páros kiállítással záródott a mérkőzés.

Összességében megérdemelten nyertünk és a végére kialakult a jelentős, tízgólos differencia is. Dicséret illeti a csapat minden tagját: minden mezőnyjátékosunk jelentős terhelést kapott, két harmadon keresztül három sorral játszottunk és mindenki igyekezett a legjobbját hozni. Külön kiemelést így is megérdemel dr. Héjja Gábor, aki a bekapott gólokról nem tehetett és számos védésével 90% fölötti hatékonysággal védett. Rajta kívül Varga Gergő érdemel még külön említést, aki egymaga 8 pontot (5+3) szorgoskodott össze.

El is kell az önbizalom, hiszen jövő szombaton a bajnoki címvéő Phoenix Fireball érkezik az Agrárra. Jó hangulatban várhatjuk tehát a cseppet sem könnyűnek ígérkező mérkőzésünket!

Salming OB I, 5. forduló:
ARES HC – Debreceni EAC 3:13 (2:4, 1:6, 0:3)
Érd, Batthyány Sportiskola, 30 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Pál Lajos

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (5+3), Nyisztor Szabolcs (3+1), Pál Lóránt (2+1), Radványi Balázs (2+1), Lippai Péter (0+3), Lánczi András (1+0), Fábián Dániel (0+1), Fábián Donát (0+1), Hojcska Péter (0+1)