• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / A szombati ellenfél: Phoenix Wizards – Vonderviszt Fülöp

A szombati ellenfél: Phoenix Wizards – Vonderviszt Fülöp

Szombaton fontos mérkőzés vár a DEAC és a Phoenix Wizards csapataira: mindkét társaság életben szeretné tartani a legjobb 4-be, azaz a rájátszásba jutási reményeiket egy esetleges győzelemmel. A fővárosi csapat részéről ezúttal Vonderviszt Fülöpöt kértük felvezetésre.

– Idén már harmadjára mérkőztök meg a DEAC csapatával. Nem „unalmas” ismét a debreceniek ellen pályára lépni?

– Valóban kezd lassan unalmassá válni, hogy a végén úgyis mindig pontot szerzünk a debreceni csapat ellen, de az eddig sportszerű és végletekig kiélezett meccsek után én már várom a harmadik összecsapást is!

– Kicsit utánakerestünk: eddig 5 mérkőzésen léptél pályára ellenünk és ezeken 6 pontot (2+4) szereztél. Van-e esetleg számodra emlékezetes találkozó, amit a debreceniek ellen vívtál?

– Természetesen a Magyar Kupa Final 4-ba jutásunk mindig is emlékezetes marad számomra.

– Eltelt az alapszakasz fele. Milyennek értékeled az eddigi teljesítményeteket? Ott tartotok, ahol szeretnétek, vagy van esetleg hiányérzeted?

– Felemás érzéseim vannak a szezonban mutatott játékunkkal. Sajnos túlságosan hullámzó a teljesítményünk hétről hétre, de szerencsére még hátra van a szezon második fele, hogy javítsunk és bekerüljünk a felsőházba. Viszont az újoncok pozitív csalódást okoztak, meccsről-meccsre sokat fejlődnek és ma már egy stabil harmadik sort is ki tudunk állítani.

– Kicsit lépjünk visszább az időben: Veszprémben ismerted meg a floorballt, de már régóta a Wizards csapatában kergetetd a lyukacsos labdát, ráadásul a csapatkapitány is te vagy. Milyen alapokat hozol magaddal a királynék városából? Milyen döntés következtében lettél a Wizards kapitánya és milyen érzés ezt a pozíciót betölteni?

– Veszprémből a sportszerű játékot és a küzdeni akarást hoztam magammal, na meg pozitív értelemben a palánk melletti kapálást. Wizards sajátossága, hogy már huszonpár évesen is az idősebbek közé tartoztam, így aztán mindig is próbáltam a csapatot hajtani, segíteni ahogy csak tudtam. Természetesen megtisztelő érzés a csapatkapitánynak lenni, próbálok is példát mutatni a csapattársaimnak mind a pályán és azon kívül is.

– A válogatott keretének is tagja vagy. Hogyan látod most a nemzeti csapatunk helyzetét? Régi álmod teljesült be ezzel a lehetőséggel?

– Őszintén megvallva én sosem álmodoztam a válogatottságról, mert bőven vannak hiányosságaim a késői floorballkezdet miatt, az önkritikám pedig gondolkodni sem engedett a válogatottról. Válogatott helyzete ugyanolyan nehéz, mint az egész magyar floorballé, viszont szerintem nemzetközi szinten is komoly sikereket tudna elérni egy motivált, a legjobb magyar játékosokkal felálló gárda.

– Végül kanyarodjunk vissza szombatra: milyen mérkőzésre számítasz és mivel bátorítanád a nézőket arra, hogy kilátogassank az összecsapásra?

– Elsősorban kisgyerekes családoknak ajánlanám a meccset, mert a végén biztos el tudnak majd kérni jó pár törött ütőt a debreceniektől, amit kis fűrészelés, fúrás után már tudnak is a gyerekek újra használni!

Salming OB I,8. forduló:
Phoenix Wizards – Debreceni EAC
2018. november 24. (szombat), 18:30
Törökbálint, Bálint Márton Iskola