• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

  1. Dunai Krokodilok vs. DEAC- a bronzéremért, 1. mérkőzés

   március 31. @ 19:00 - 21:30
  2. DEAC vs. Dunai Krokodilok – a bronzéremért, 2. mérkőzés

   április 6. @ 13:30 - 16:00
Home / Beharangozó / A szombati ellenfél: Origo SE – Ulicza Tamás

A szombati ellenfél: Origo SE – Ulicza Tamás

Szombaton a 2018-as esztendőben utolsó alkalommal lép pályára a DEAC: a szezonban másodjára az Origo érkezik a cívisvárosba. A találkozó előtt a fővárosiak közül Ulicza Tamással kezdjük a mérkőzés felvezetését.

– Évek óta benne vagy már a floorball vérkeringésében. Mit adott neked eddig ez a sportág és mi motivál a mai napig?

– Rengeteget adott, és rengeteget „elvett” a floorball, de szerintem ezzel mind így vagyunk, akik ezt a sportot választottuk. Én azt gondolom, hogy sokat tanultam belőle, olyan embereket ismertem meg, akikkel egyébként valószínűleg sosem találkoztam volna, és ami a legfontosabb, hogy ez egyfajta meditáció is, segít egy kicsit kiüresíteni az ember fejét, kikapcsolni, és csak hagyni, hogy magával ragadjon a pillanat. És, hogy mi motivál? A küzdés maga, és az érzés, ami egy sikeres passz, egy gól, vagy kivédekezett támadás után önti el az embert. Talán egyfajta függőség is ez, de szerintem aki fogott már floorball ütőt, megérti ezt.

– Kissé felemás a szezonotok eddig: a bajnokságban még nem sikerült pontot szereznetek, ugyanakkor Magyar Kupában bejutottatok a legjobb 4 közé. Hogyan lehet a kupából átmenteni a győzelmeket a bajnokságra?

– A bajnokságban nagyon hullámzóan teljesítünk, és eddig valahogy ha ment is a játék, akkor sem tudtuk megszerezni a győzelmet, sokat kell fejlődnünk, többek között fejben is. Régi közhely, hogy a kupa mindig más. Szerencsénk is volt a sorsolásnál, éppen a csapatnak is jól ment, és nagyon revansot akartunk venni az Ares csapatán a bajnokságbeli vereségért. Jelesre vizsgáztunk aznap küzdeni és győzni akarásból, és valahogy ezt kellene átmenteni a bajnokságba is, ahol jóval nehezebb minden hétvégére megtalálni ezt a belső erőt.

– Az utóbbi időszakban több olyan eredményt is elértetek, amely bizakodást adhat a jövőt illetően. Minek köszönhető az elmúlt mérkőzéseken nyújtott jobb teljesítmény?

– Tartottunk az első meccsek után egy csapatmegbeszélést, ahol leszögeztük, hogy bohóckodni nincs értelme az első osztályban, nekünk sem jó, és az ellenfelekkel szemben sem tisztességes, akik rendesen készülnek hétről hétre, így eldöntöttük, hogy mindenki jobban odateszi magát mind az edzéseken, mind az egyéni felkészülésben. Ennek kezd érződni a hatása. Ezen kívül Pap Zoli egy kicsit a háttérbe vonult, mert az utóbbi években szinte egyedül csinált mindent, és ebbe érthetően belefásult. A kisfia születése óta pedig érthetően még kevesebb ideje és energiája volt, így egyértelművé vált, hogy legalább a terhek egy részét le kell vennünk a válláról, így én lettem a csapat edzője. Most igyekszünk koncepciót vinni a csapat játékába, és új elemeket beépíteni. Ehhez persze idő kell, de úgy gondolom, már látszanak a jelei annak, amit csinálunk.

– Szombaton az év utolsó tétmérkőzése vár ránk: mit vársz a debreceni túrától?

– Szeretném, ha tudnánk játszani egy jó, izgalmas mérkőzést. A DEAC csapatát már év elején a negyedik vagy ötödik helyre tippeltem volna a bajnokságban. Rutinosabb öreg rókák és tehetséges fiatalok megfelelő elegye állt össze Debrecenben, és a kispadon az egyik legjobb magyar floorball edző ül. Mindig nehéz a cívisvárosban játszani, de nagyon bízom benne, hogy megtaláljuk magunkban azt a győzni akarást, amit az Ares elleni kupameccsen sikerült, és remélem, hogy fegyelmezett, okos játékkal elcsenhetünk egy vagy két pontot a DEAC-tól. Persze tudom, hogy ezekhez a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk, szóval győzzön a jobb, jó játékot kívánok, az olvasóknak pedig Boldog Karácsonyt!

Salming OB I, 9. forduló:
Debreceni EAC – Origo SE
2018. december 22. (szombat), 17:00
Debrecen, Agrártudományi Centrum (Böszörményi út 138.)