• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Beharangozó / A szombati ellenfél: IBK Cartoon Heroes-Kinizsi – Liebe György

A szombati ellenfél: IBK Cartoon Heroes-Kinizsi – Liebe György

Szombaton 2019-ben eslő ízben lépünk pályára: az IBK Cartoon Heroes-Kinizsi csapata vendégeskedik nálunk. A mesehősök csapatkapitányát, Liebe Györgyöt értük el a mérkőzés felvezetésére.

– Boldog új évet kívánunk! Hogyan teltek az ünnepek? Mennyire tudtatok edzésben maradni a karácsonyi időszakban?

– Boldog új évet! Amatőr sportolók vagyunk, így az ünnepi időszakban természetesen nálunk is a család, illetve közeli hozzátartozók kerültek a figyelem középpontjába. Ez idő alatt főleg egyéni edzésekkel készültünk, de pár játékosunk más egyesületek tagjaival haveri társaságként részt vett barátságos (barátságos???) tornákon, ami felfogható edzésként. Három hét kihagyás után mindig nehezebb újra munkába állni, de azért talán mégsem annyira, mint ugyanezt a szeptemberi rajtra készülve – egy játékosnak sem ismeretlen ez a helyzet.

– Nem indul unalmasan az idei esztendő. Hogyan tekintesz a rátok váró mérkőzések elé?

– Bevallom, csak most, kérdésed kapcsán néztem rá a versenynaptárra… valóban izgalmasnak ígérkezik. Januárban mind a négy hétvégén játszunk, amiből három összecsapás nehéznek mondható. Ellenetek a közvetlen rivális helyzet, a Phoenix és az SZPK csapata ellen pedig az általam nálunk erősebbnek gondolt  játékerő miatt várok kemény meccseket számunkra, de az Origo is javuló formát mutat – úgy hallottam, kapusposzton kiemelkedően –, így ellenük is teljesen bele kell állnunk a meccsbe.

– Szoros a küzdelem a rájátszásért, matematekailag az Origot kivéve mindegyik csapat érhet még a legjobb 4 közé. Szerinted mi szükséges ahhoz, hogy a valamelyik csapat bejusson a rájátszásba?

– A jelenleg is a tabella első három helyén tanyázó csapat szereplését biztosnak látom a négyes rájátszásban. A negyedik pozícióra érhet oda valaki a DEAC, CH, Phoenix Wizards és ARES közül. Nagyon fontos, hogy melyik csapat lesz majd képes stabil jó teljesítményre az alapszakasz végéig. Kevés meccs van hátra, így óriási jelntősége lehet akár egy pontnak is, ezért érzem azt, hogy a legkevésbé hullámzó teljesítményt felmutató gárda lesz a bafutó. Természetesen, hasonlóan a kevés hátralévő meccsből kiindulva, döntő szerepe lehet egy-egy a top három csapattól lopott pontnak is.

– A szezon során már kétszer találkoztunk. Milyen benyomások értek a DEAC-ot illetően?

– A DEAC feljutóként csatlakozott az idei bajnoksághoz, így korlátozottan volt csak ismert előttünk a csapat. Az őszi bajnokin döntetlen született, a kupameccsen sikerült egy góllal felül kerekednünk. A játékot illetően látok pár hasonlóságot a debreceni csapat és a mieink között, például mindkettőben keveredik a fiatalok lendülete az úgymond öreg rókák rutinjával, még ha nem is ugyanolyan arányban. Pozitív a benyomásom a csapatról, erősségüknek tartom, hogy prominens agilis játékosaikhoz magas fokú taktikai fegyelem párosul csapat szinten, ami erős kombinációt alkot. Cívisvárosi csapat ért már fel a csúcsra ligaújoncként korábban. Talán ez most kevésbé tűnik reális végkimenetelnek a bajnokságot illetően, de úgy vélem, hogy a régi-új vezetőedző, Varga Tibor személye, akinek a neve kiváló referencia ebben a sportágban, közép-, illetve hosszabb távon garancia az ígéretes jövőre a csapat számára.

– Szombaton Debrecenben léptek pályára először tétmérkőzésen. Mit vársz a ránk váró párharctól?

– Rég voltunk Debrecenben tétmeccsen, és örülünk, hogy visszatérhetünk. Az imént már említettem, hogy eddigi két mérkőzésünk a szezonban igen szoros végeredményt hozott, és én szombaton is hasonlóra számítok. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy aki be tudja húzni a pontokat, az nagy lépést tehet a rájátszást jelentő negyedik hely felé, így az eddigieknél valamelyest parázsabb hangulatú, de újfent sportszerű, jó iramú összecsapásra tippelek. A végeredményt háromesélyesnek gondolom, ahol szerintem a kritikus helyzetekben való összpontosítás, helyzetkihasználás lesz a döntő.

Salming OB I, 11. forduló:
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes-Kinizsi
2019. január 5. (szombat), 17:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Böszörményi út 138.)

Csatlakozz facebook eseményünkhöz is!