• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Beharangozó / A szombati ellenfél: Dunai Krokodilok – Tóth Krisztián

A szombati ellenfél: Dunai Krokodilok – Tóth Krisztián

Hétvégén dupla mérkőzésekkel zárjuk az alapszakaszt: pénteken a Phoenix Fireball vendégei leszünk, majd szombaton a Dunai Krokodilok látogatnak Debrecenbe.

A hüllők csapatának egyik meghatározó tagja Tóth Krisztián, aki a házi pontlistán a harmadik helyet foglalja el. Vele folytatjuk a hétvégi találkozók felvezetését.

– Igazán aktív szereplője vagy a hazai floorball életnek, hiszen évek óta OB I-es játékos vagy, játszottál válogatottban és mindezek mellett számos további eseményen is lehet veled találkozni. Furcsa kérdés így elsőre, de mit adott neked a floorball sport?

– Rengeteget dolgot fel tudnék sorolni, de egy párat megpróbálok. Élményeket, kitartást, küzdeni akarást, jó kedvet és legfőbbképpen BARÁTOKAT! Ezek talán a legfontosabbak.

– A kiváló utánpótlásműhelynek számító Vajdában nevelkedtél, ahonnan több játékos is kinőtt. Mi az ottani műhely titka?

– Borka Gábort tudnám titoknak mondani. Amennyi energiát, időt beletesz… hihetetlen! Annyi még, hogy ha akarod csinálod keményen és küzdesz azért hogy edzésről-edzésre jobb legyél a másiknál. Ha nem akkor nem, hiszen nem lehet bárkire egy sportot vagy bármit ráerőltetni.

– Roppant fiatalon átkerültél a krokodilok kötelékébe, ahol azóta magyar bajnoki címet is sikerült szerezned. Melyek a legszebb emlékeid, amelyeket a Dunai Krokodilok soraiban szereztél?

– Nyilván amit sose felejtem el azt, amikor odaigazoltam, hogy az első meccsemen (azonnal egy kemény csapat) az SZPK ellen, Szuperkupa döntőn érvényesülni tudtam. Rengeteg játéklehetőséget kaptam már akkor és tudtam hogy „bízonyitanom” kellett (saját elvárásomnak..). Lőttem 2 gólt és sikerült gólpasszt is adnom, a meccs végén pedig magasba emelhettük a trófeát.

– Elkerülhetetlen kérdéskör számodra is: ismét a másik oldalon lép pályára Varga Gergő. Mi az, amit Geritől sajátítottál el és milyen érzés lesz számodra ismételten pályára lépni ellene?

– Már az első meccsen is nehezen viseltem, hogy ellene kell játszanom és ez Debrecenben sem lesz másképp. Mindig féltem, remegtem, mikor vele szemben álltam edzéseken, amikor együtt játszottunk. Amit megtanultam tőle, hogy azt csináljak, amit jónak látok, ne foglalkozzak semmivel. Nekem ő volt a kedvencem és nem a zorrozás miatt! Hanem ahogy küzdött, hajtott, meg akart nyerni minden meccset (tudom, mint mindenki) azt senkitől se látom már úgy, mint tőle.

– Több alkalommal láttad a mi meccseinket is. Mennyire lepett meg téged a DEAC idei szereplése? Vannak-e olyan játékosok, akik mély benyomást keltettek benned?

– Őszintén szólva, már tavaly tudtam hogy OB I-be lesztek idén és nem kis meglepetéseket okoztok itt mindenkinek.

Továbbra is Gerit tudnám kiemelni különösebben, de Radványi Balázs (kemény, masszív, nagylővő!), Nyisztor Szabolcs (nagyon gyors, nagyon ügyes ütővel), Dorogi Kristóf kapuba (ha nagyon jó napot fog ki nem csak szimplán jót, akkor szemeket kivédi), Fábián-testvérek, Okos Csanád akik azért meglepetés emberek jó értelemben, de ellenfeleknek kevésbé.

– Az alapszakaszban már nem sok eldöntendő kérdés maradt. Mennyire nehéz ilyenkor egy mérkőzésre felkészülni? Mit vársz a szombati párharctól?

– Nagyon nehéz, mert minden meccs nehéz, amíg nincs vége az alapszakasznak. Ha már vége, utána kezdődik igazán az, hogy nehéz minden egyes perc a meccseken!

Még ha nincs is már tétje nagyon, egy ugyanolyan meccset, mint legútobb: hajtos, pörgös, kemény, sok gólós párharcot és persze a mi javunkra a végeredményt.

– Ti is részesei lesztek a rájátszásnak, valamint a Magyar Kupa négyes döntőjében is érdekeltek lesztek. Mit vársz a szezon további részétől?

– Csak azt tudom mondani, mint amit minden csapat gondol: megnyerni a Magyar Kupát és utána a bajnokságot. A krokinak már ideje lenne egy Magyar Kupa győzelmet aratniuk!

Salming OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok
2019. február 9. (szombat), 17:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár Campus, Böszörményi út)