• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Beharangozó / A szombati ellenfél: Dunai Krokodilok – Ressely Norbert

A szombati ellenfél: Dunai Krokodilok – Ressely Norbert

Szombaton pótóljuk a 7. fordulóból elmaradt Dunai Krokodilok-DEAC mérkőzést. A találkozó előtt a nyolcszoros bajnok krokodilok csapatkapitányát, Ressely Norbertet értük el.

– Kissé elhúzódott az első idei találkozónk, hosszú időt követően lépsz pályára újra debreceni csapat ellen. Milyen korábbi párharcok jutnak eszedbe a Krokodilok-Debrecen mérkőzések sorából?

– Valóban, már sok idő eltelt a legutóbbi Debrecen meccsünk óta, így már az emlékeim is megkoptak, de mindig is színvonalas, nagy iramú összecsapások voltak. Örülök, hogy visszatért Debrecen a felső osztályba. Izgatottam várom a szombatot.

– Mennyire sötét ló számotokra a debreceni csapat? Milyen ellenfélnek tűnik az egyetemista csapat? Van-e, amiből eseteleg készültök előre?

– Tibi bá mindig is remek csapatot rak össze, így senkinek sincs és nem is lesz könnyű dolga. Elsősorban a saját játékunkkal kell foglalkoznunk és utána alkalmazkodni, ha úgy alakul a mérkőzés. Habár Geri személyében jó barátunk visszatért Debrecenbe, a csapat nagy részét még nem ismerjük, de az eredményekből is látszik, hogy küzdelmes mérkőzés áll előttünk.

– Elkerülhetetlen kérdés: Varga Gergővel korábban számos sikerült értetek el közösen és anno még Varga Tibor kezei alatt játszottál az U19-es válogatottban. Milyen érzés lesz velük újra ellenfélként farkasszemet nézni?

– Igen, rengeteg sikert ünnepelhettünk annó Tibi bával. U19-es tornák, világbajnokság, valamint remek hangulatú, felejthetetlen edzőtáborok Debrecenben és Kőrösszakálon. Sokat köszönhetek Tibi bának és az akkori stábnak.

Gerivel kapcsolatos élmények kifejezettem frissek, hiszen 2 éve még együtt nyertünk bajnoki aranyat. Számos emberelőnyös, utolsó másodperces gólt éltünk át egyszerre a pályán. Nem lesz kellemes ellene védekezni.

Érzelmes pillanatok lesznek, az biztos.

– Fiatal játékos vagy, mégis már a második szezonodat töltöd csapatkapitányként. Mennyire jelent ez neked plusz felelősséget, hiszen olyan játékosok nyomdokaiba léphetteél ezzel, mint Szabó József, Galsai Péter vagy Pazsák Csaba?

– Nagy felelősséggel jár, de extra motivációt jelent számomra, hogy ilyen nagyszerű játékosok után, egy nyolcszoros bajnokcsapat kapitányaként léphetek pályára, jobbnál jobb játékosokkal.

– Közeledik az alapszakasz vége. Milyennek értékeled az eddigi szerepléseteket? Van-e hiányérzeted valamelyik találkozót illetően?

– Tavalyi szezont nem úgy zártuk, ahogy terveztük, de idén mindenképpen érezhető a javulás. Fiatalokkal, valamint pár új igazolással erősödtünk. Magabiztos győzelmek a CH ellen, szoros meccs a Phoenix ellen, amelyből sokat tanultunk, győzelem Érden a komáromiak ellen. Most kezdődik a szezon java, amikor igazán fel tudunk pörögni a mérkőzésekre.

– Érdekeltek lesztek a rájátszásban is: mennyire tekintesz előre a play off-ra, vagy még inkább a Magyar Kupa Final 4-ja van fókuszban?

– Hosszú ideje hajtjuk a kupa aranyat, azonban előtte még fontos meccseink lesznek. Szépen sorjában kell előre haladnunk, edzésről-edzésre, meccsről-meccsre, de célunk nem más, mint a duplázás. Ehhez azonban még több munkára lesz szükségünk.

– Végezetül kanyarodjunk vissza a szombati mérkőzéshez: mit vársz a DEAC elleni párharctól?

– Hajtós, érzelmes, szép megoldásokkal teli, sokgólos mérkőzést és nem utolsó sorban remélhetőleg Krokodil győzelmet.

Salming OB I, 7. forduló (halasztott mérkőzés):
Dunai Krokodilok – Debreceni EAC
Érd, Batthyány Sportiskola
2019. január 19. (szombat), 14:00