• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / Rájátszás a jégkorong ERSTE Ligában is – Salló Barna

Rájátszás a jégkorong ERSTE Ligában is – Salló Barna

Márciusban több bajnokság is már a rájátszás időszakát tölti. Így van ez a jégkorongosoknál is: a DEAC ERSTE Ligás csapata a Gyergyói HK ellen vívja negyeddöntős párharcát és holnap nagyon fontos találkozó vár az egyetemista srácokra. A mieink oldalán ott van Salló Barna is, aki tavaly a floorball pályákon is letette a névjegyét. Itt az ideje, hogy vele beszélgessünk!

– Elérkezett a rájátszás, négy mérkőzésen vagytok már túl a gyergyóiak ellen, 2:2-re áll jelenleg a négy győzelemig tartó párharc. Mit kaptál eddig ettől a négy mérkőzéstől?

– A párharc előtt nagyon nehéz mérkőzésekre számítottam, és az eddigiek alapján ez be is következett. A GYHK erős ellenfél, rendkívül rutinos légiósokkal, akik bármikor képesek megvillanni, és akár mérkőzéseket eldönteni. Jelenleg 2-2 az állás, ezért kiemelkedően fontos lesz a szerdai találkozó, meg kell tartanunk a pályaelőnyünket. Gyorsan el kell felejteni a legutóbbi mérkőzést, és megmutatni, hogy mi vagyunk jobb csapat, ehhez azonban sokkal fegyelmezetebben kell játszanunk a vasárnapihoz képest.

– Lépjünk egy kicsit visszább: már több, mint félszáz mérkőzés van benned ebben a szezonban. Szereztél fontos gólokat és több sorban is pályára léptél. Mennyire vagy idáig elégedett az újonc évadoddal?

– Részben elégedett lehetek az újonc évemmel, sikerült beilleszkednem a csapatba, és mindig próbáltam/próbálom a legjobbamat nyújtani, hogy segíthessem a csapatot. Nagyon sok mindenben kell még fejlődnöm azért, hogy még inkább a csapat hasznára legyek, de hiszem, hogy sok munkával ez sikerülhet. Még mindig követek el olyan hibákat, amelyek ezen a szinten megengedhetetlenek, ezeket próbálom meccsről meccsre lecsökkenteni, illetve, ha lehet teljesen eltűntetni a játékomból.

– Köztudott rólad, hogy a Debreceni Egyetem hallgatója is vagy. Mennyire okoz nehézséget a tanulmányok összeegyeztetése az élsporttal? Mi az, ami a sok utazás mellett a regenerációt segíti?

– Már kiskorom óta folyamatosan össze kell egyeztetnem a két a dolgot, most persze még egy fokkal nehezebb, de szerencsére az egyetem is pozitívan áll a sporthoz, így megértőek a tanárok, és a csoporttársak is segítőkészek. A regenerációt segíti, ha sikerül eljutni szaunázni, vagy a termálfürdőbe, ugyanakkor sokat segít például egy vacsora a barátnőmmel, vagy egy beszélgetős, laza este a barátokkal.

– Kanyarodjunk vissza a play off-hoz: meddig juthat el szerinted a DEAC csapata? Vagy ezzel most még nem kell foglalkozni és csak a gyergyószentmiklósiak elleni párharcra kell helyezni a hangsúlyt?

– Szerintem nem érdemes, és nem is szabad előre gondolkodni, mindig csak a következő meccs lebeghet az ember szeme előtt a rájátszásban. Szóval a legfontosabb, hogy szerdán sikerüljön egy jó meccset játszani a gyergyóiak ellen, aztán majd lehet a következő célra fókuszálni.

– Több floorball mérkőzésre is ellátogattál idén is. Mit üzennél a szintén rájátszásban szereplő floorballos srácoknak? Az idei floorball MEFOB-on találkozhatunk veled?

– Figyelemmel követtem azért a floorball eseményeket is, és öröm volt látni, hogy újoncként sikerült bekerülnie a rájátszásba a csapatnak. Azt üzenném a srácoknak, hogy tegyenek meg mindent a csapatért, és úgy szálljanak le a pályáról az eredménytől függetlenül, hogy ők mindent megtettek, és akkor elégedettek lehetnek önmagukkal. Ugyanakkor megköszönném a fiúknak, hogy többször kilátogattak a szezon során a mérkőzéseinkre. A MEFOB-ról annyit, hogy jelenleg az ERSTE Liga rájátszásra koncentrálok, aztán majd azután gondolkodok még ezen a kérdésen.