• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Herman Sándor / A mikrofon mögött – Herman Sándor

A mikrofon mögött – Herman Sándor

Akik járnak a mérkőzéseinkre, azoknak már ismerős lehet Herman Sándor hangja. Itt az ideje, hogy megismerjük kicsit közelebbről állandó speaker-ünket!

– Nem olyan rég kezdődött a kapcsolatod a floorball sportággal, hiszen 2018. tavaszán találkozhattunk veled először. Emlékszel-e első mérkőzésedre? Előzetesen milyen ismeretied voltak a sportággal kapcsolatban? Volt-e valami olyan dolog, ami egyből megragadt benned?

– 2018. március 11.-én (édesapám születésnapján) volt az első mérkőzés, amelyen bemondóként számítottatok rám. Az OB 2-ben játszottunk a Szeged ellen, és – ami fontosabb – nyertünk is! Gyerekként az Angyalföld téri általános iskolába jártam, ami a Vörösmartyval szemben volt, és tudtuk, hogy Varga Tibor tanár úr tart floorball edzéseket. Testnevelés órákon néha mi is játszottunk, szórakoztató és izgalmas sportnak tartom – a floorball közösség viszont jobban járt, hogy nem ott teljesedtem ki! Még egyszer válogatott meccsre is kimentünk (Magyarország – Hollandia, magyar győzelemmel), ennyi volt az összes floorball emlékem egészen tavaly márciusig.

– Eltelt egy teljes szezon, amelyet már testközelből figyeltél végig. Hogy tetszett a srácok eddig teljesítménye? Melyik volt szerinted a legjobb hazai mérkőzésünk?

– Szpíkerként az ember nyilván egy picit szurkolóvá is válik – főleg akkor, amikor ilyen nagyszerű csapat és közösség előtt nyomhatja a szöveget. Őszintén mondom, jó érzés látni, ahogyan küzdenek a fiúk – egymásért, a győzelemért, a szurkolókért! Az Origo SE elleni „mészárlás” volt a kedvencem, amikor mindenki jobban el tudta engedni magát, és jöttek az olyan pengés, fineszes megoldások, amik téthelyzetben sajnos legtöbbször benne maradnak egy sportolóban.

– A Magyar Kupa Final Four-nak is köszönhetően volt szerencséd még jobban megismerni a hazai floorballos közösséget. Összességében milyen tapasztalatok értek eddig ebben a sportágban?

– Nagyon kedvezőek a tapasztalatok, de nem is vártam mást! A Final Four óriási élményt jelentett – ennyi jó csapatot egy napig nézni – teljesen ünnepi hangulatba kerültem én is! Jó volt látni, hogy a lányok is milyen komolyan veszik ezt a sportot, szikrázó összecsapások voltak – talán csak a férfi bronzmeccs volt az, ami egy baráti sörmeccshez hasonlított.

– Ha egy ismerősöd megkérdezné, hogy miért érdemes floorball mérkőzésre jönni, akkor mivel jellemeznéd a sportágat? Mit üzennél esetelgesen azoknak, akik eddig hezitáltak abban, hogy ellátogassanak egy meccsre?

– Én azt mondanám, hogy jöjjön el, és nézze meg, hogy azok az emberek, akik nem mesés fizetésekért sportolnak, mennyivel szenvedélyesebben játszanak és komolyabban veszik az egészet, mint néha azok, akiknek ez a megélhetését jelenti. A közösség ereje mindig lenyűgözött – talán azért, mert én is leginkább csapatban sportoltam, általános iskolától kezdve az egyetem végéig.

– Nézzünk kicsit a kulisszák mögé: hogyan szoktál készülni egy-egy mérkőzésre? Milyen további eseményeken találkozhatunk orgánumoddal?

– Mivel minden hazai meccsen ott ülök, így azok jobban megmaradnak bennem – az idegenbeli meccseket pedig amikor tehetem, meg is nézem neten, illetve figyelem az eredményeket. A DVSE meccseken, atlétikai versenyeken, futóversenyeken, úszóversenyeken lehet a legtöbbször hallani, illetve néha esküvőkön, ceremóniamesterként is „alkotok”.

– Térjünk vissza a floorballhoz! Van-e olyan srác a csapatból, akinek a teljesítménye a te figyelmedet is felkeltette? Mennyire ismerted meg a csapattagokat?

– Nem szeretek kiemelni senkit, mert mindig a csapat a legfontosabb. Ha valakiket (igen, többen vannak!) mégis ki kell emelnem, akkor hirtelen Héjja dokit, Nyisztor Szabit, Radványi Balázst és Varga Gerit mondanám. Gabinak félelmetesek a reflexei, Nyisztor Szabi sosem áll meg, Radványi Balázstól még a zsűriasztalnál is tartok, Varga Geri meg néha olyanokat csinál labdával, hogy azt nem hiszem el.

– Szombaton az idei szezon utolsó hazai tétmérkőzése következik. Adja magát a kérdés: mit vársz a Dunai Krokodilok elleni találkozótól?

– Mint mindig, most is hazai győzelmet várok! Hajrá fiúk, hajrá DEAC!

Salming Férfi OB I, a bronzéremért, 2. mérkőzés
DEAC – Dunai Krokodilok
2019. április 6. (szombat), 13:30
Debrecen, DESOK Sportcsarnok

Csatlakozz facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/644340405988992/