• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Dunai Krokodilok / A listavezető – Varga Gergő

A listavezető – Varga Gergő

Támadóalakzatunk fontos láncszeme Varga Gergő, aki csapatkapitány-helyettesként az öltözőben is fontos szerepet tölt be. Gergő eddigi formájára nem lehet panaszunk, 9 mérkőzésen 31 pontot (15+16) jegyzett, az OB I-es pontlista 5. pozícióját foglalja el jelenleg, a tétmérkőzéseket tekintve pedig ugyanannyi pontot szerzett, mint Nyisztor Szabolcs. Érdekesség, hogy Szabi inkább a gólszerzésekben tűnt ki eddig, míg Geri a gólpasszok magasabb számával.

Beszélgetésünket a 2018-as esztendőre való visszatekintéssel kezdtük, de a januárban ránk váró kihívások is szóba kerülnek.

—————————————————————————————————————————————–

Ha tetszik neked is a DEAC-os pulcsi, vagy más DEAC-os öltözéket keresel, akkor látogasd meg Te is az UD Shop-ot!

—————————————————————————————————————————————–

– Már több, mint egy éve hazatértél Debrecenbe. Így visszatekintve: milyen volt újra debreceni csapatban pályára lépni? Milyen volt mégismerni az új társakat?

– Ez teljesen más csapat, mint anno a DFSE, úgyhogy nem is visszatérésnek fogom fel,  hanem érkezésnek egy teljesen újonnan alakuló csapatba.  Jól érzem magam és motivált vagyok. Igyekszem segíteni a csapattársakat mindenben.

– Az OB II-ből végül kisebb kerülőúton sikerült a feljutás. Van benned hiányérzet az ott elszalasztott aranyérem miatt?

– Akkor csalódott voltam az ezüst miatt, de higgadt fejjel újra átgondolva reális volt a második helyünk. A bajnokság majdnem felénél csatlakoztam, addig egy olyan vereséget gyűjtött be a csapat, amit nem kellett volna. Utána 2 tétmérkőzésünk volt, mindkettő a Komárom ellen. Az egyiken fölényesen nyertünk, a másikon pedig egy góllal kikaptunk idegenben egy olyan csapattól, aki az OB I  utolsó két csapatát valószínűleg megverné, csak nem vállalják a feljutást. Így végülis mondhatjuk, hogy az OB II-es bajnokság ténylegesen OB II-es csapatai között bajnokok lettünk, de egy ilyen rutinos csapat ellen végül nem sikerült nyernünk még akkori rutintalanságunk miatt.Viszont igazságtalan lett volna, ha nem jutunk fel az OB I-be, úgyhogy jó hogy így alakultak a dolgok.  A jelenlegi eredmények is minket igazolnak.

– Szeptembertől – 5 év kihagyást követően – újra élvonalbeli floorball van Debrecenben és újra meghatározó arca vagy a csapatnak. Hogyan értékeled az eddigi szereplésünket?

– Az eredmények tekintetében eddig erőn felül teljesítünk. A csapat folyamatos fejlődésen megy keresztül, és veszi fel a magasabb tempót.  Vesztes helyzetből kétszer is sikerült felállnunk, ami két dolgot jelent: van tartása a csapatnak, és jól cserélünk a meccsek végén. Fontos, hogy ez így is maradjon.

– Kilenc mérkőzés van már mögöttünk. Miben kell szerinted tovább fejlődni a csapatnak? 

– Sokat fejlődtünk az elmúlt pár hónapban, ez az eredményeken is látszik. Vannak kiemelkedően jó teljesítmények, és vannak várakozáson aluliak is, de ez természetes.  Én azt szeretném, ha fejekben erősödne a csapat minden téren, és jó döntéseket tudnánk hozni különböző szituációkban. Elég sok kiállításunk van butaságokból, pályán ért sérelmekből. Ezeket meg kell tanulni kezelni. Szeretném ha a bajnokság végére mindenki ki tudná hozi magából a saját maga maximumát. Ha az egy jó blokk, akkor az, ha egy jó lövés, akkor azt, ha az egy mentés a kapu elől, akkor pedig azt. Ha mindenki dolgozik egy kicsit saját magán, akkor még többet fogunk tudni mutatni magunkból még ebben a bajnokságban is.

– Januárban nagy menetelés vár ránk: jön a CH és az ARES, majd utazunk a Krokodilokhoz és a Phoenix-hez. Mit vársz ezektől a találkozóktól?

– Jó meccsek lesznek egytől egyig. 5 pontot szeretnék a megszerezhető 8-ból, de 4-nek is örülni fogok.

– Elkerülhetetlen kérdés: mennyire lesz különleges számodra pályára lépni a Dunai Krokodilok csapata ellen? Csak emlékeztetőül: 7 szezont húztál le az érdi csapatnál és 5 aranyérmet szereztél a hüllőkkel.

– Nem különgleges lesz, hanem rossz, úgyhogy várom, hogy túllegyek a meccseken. 🙂 Sok jó barát ellen kell játszanom, akikkel rengeteg csatát vívtunk meg együtt.

– Jelenleg rájátszást érő helyen állunk. Mit gondolsz, elérhető a nagy álom, a legjobb 4 közé kerülés?

– Saját kezünkben van a sorsunk, és nagyon jó esélyünk van a 4 közé kerülni, ami egyáltalán nem volt reális cél a bajnokság elején, hanem szó szerint csak álom. Koncentráltnak kell lennünk, mert könnyedén le is csúszhatunk a rájátszsáról.