• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Dunai Krokodilok / A koncentrációnk nem tartott ki a hatvanadik percig

A koncentrációnk nem tartott ki a hatvanadik percig

Két hét szünetet követően folytatódott a hazai rájátszás: a bronzéremért a mieink a Dunai Krokodilok otthonában kezdték meg csatájukat. A kisebb szünet ellenére igyekeztünk lendületben maradni és érezhető volt, hogy éhesek vagyunk a bronzéremre.

A találkozó rövid ismerkedéssel kezdődött, a csapatok folyamatosan rázódtak bele a meccsbe. Az első védelmi hibát a krokodilok könyörtelenül kihasználták: egy beütést végzett el gyorsan Hoffmann Tamás, passzát Ressely Krisztián lőtte be. A hazaiak lendületben is maradtak: emberelőnyből Ressely Norbert is feliratkozott a gólszerzők közé (2:0). A játékrész közepére éledeztünk mi is, egyre több forgalmat okoztunk a krokodilok térfelén is, az egyik labdára lecsapó Nyisztor Szabolcsot pedig már csak szabálytalanul tudták megállítani az érdiek: jöhetett az első előnyünk. Gyorsan ki is használtuk: Varga Gergő emelését levegőből Pál Lóránt küldte a kapuba (2:1). Maradt a lendület és fél perc múlva már x volt: ezúttal Varga Gergő volt eredményes. A továbbiakban is mi domináltunk: újabb emberelőnybe kerültünk, ám nem sikerült megragadnunk a vezetést. Nem úgy emberhátrányban! Fábián Dániel a büntetőpadon nézhette, ahogy Nyisztor Szabolcs száguld el a pályán (2:3). A szünetre mégis döntetlennel fordultak a csapatok: erről Molnár Kristóf tett (3:3).

Előzetesen a második harmadtól tartottunk jobban, az elődöntők során is a középső játékrészek bizonyultak döntőnek. Nem akartuk még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni, mindenki igyekezett maximálisan figyelni. Volt lendületünk ekkor is: az ellenfél réfelén tartottuk a labdát és Nyisztor Szabolcs kiváló passzát Okos Csanád lehetfinoman juttata a kapuba (3:4). Volt labdánk az ötödik találatra is, de mégis ismét egálra változott az állás: egy kontra végén Molnár Kristóf talált a kapunkba (4:4). Gyors válaszunk érkezett: Varga Gergő villant, ismét nálunk volt az előny (4:5)! A folytatásban 1-1 kiállítás, amit mindkét gárdának sikerült kivédekeznie – no meg több kimaradt kísérlet mindkét oldalon. Az eredmény nem változott szünetig: harmadot nyertünk a hüllők ellen (a szezonban elsőként) és ami még fontosabb: az összesített találatok száma is nekünk kedvezett. Igyekezett mindenki olyan énét is megcsillanatni, ami segítheti a csapatot, csatárok is sokat blokkoltak, a védők is igyekeztek támogatni a támadásépítést és a kapuban dr. Héjja Gábor stabil teljesítménnyel rukkolt ismét elő.

A koncentrációt megtartva igyekeztünk nekivágni a záró húsz minutumnak is. Az első perceket ismét nekünk sikerült jobban elkapnunk. Egy labdaszerzést követően Varga Gergő tálalt Pál Lórántnak, aki ismét megduplázta az egyetemisták előnyét (4:6). Úgy tűnt, eldöntjük: Nyisztor Szabolcs szerzett szemfülesen labdát, visszapasszát Okos Csanád értékesítette (4:7).  A játékrész felénél villantak a hazaiak: Zelei Kristóf távoli lökete talált utat a debreceni kapuba (5:7). A hazaiak finn mester, Micael Tuominen időt is kért, igyekezett csapatát még jobban felpörgetni. A hazaiak viszont előbb egy kiállítással kerültek be a jegyzőkönyvbe – Radványi Balázs pedig szép távoli góllal (5:8)! Három volt közte, nyolc perc volt még hátra: a hazaiak kapust cseréltek, mi pedig a fellegekben voltunk. A folytatásban is úgy tűnt, nem lesz itt baj, bár a krokodilok igyekeztek még nagyobb szinte kapcsolni. Nyisztor Szabolcsot szabálytalanul állították meg, sípszó mégis sajnos elmaradt, az így megszerzett labdával szépítettek az érdiek Kvasznicska Norbert révén (6:8). A megszerzett gól szárnyakat adtak a krokodiloknak: Ressely Norbert labdaszerzést követően lépett ki és lőtt távoli gólt (7:8). Öt perc volt hátra, gyorsan majdnem eltapsoltuk előnyünket, időt is kértünk. A folytatásban egyre több időt töltöttek térfelünkön a krokodilik támadói, igyekeztünk hősiesen védekezni. 19-re még lapot is húztak a ragadozók: kapusukat is lehozták, üres kapuval és 6 mezőnyjátékossal rohamoztak. Már-már úgy tűnt, hogy leperegnek a másodpercek, volt kísérletünk az üres kapura is, ám mégis egy debreceni ütőn megpattanó kósza labda utat talált a kapunkba…. 2, azaz KETTŐ másodperc volt csak hátra – jöhetett a hosszabbítás.

A szabályok ilyenkor egyértelműek: tíz perc és büntetők vagy aranygól dönt. A krokodilok érezhetően jobban lendületben voltak ráadásul több tapasztalatuk is van ilyen kiélezett szituációkban. Az első komolyabb védelmi megingásunkat aztán ki is használták a hüllők: Hoffmann Tamásnak alakították ki a lövőhelyzet, aki a hosszú felsőbe bombázott: aranygól döntött tehát (9:8).

Ezúttal sajnos több hibával játszottunk, mint az elődöntő második felvonásában. Így is több alkalommal is lezárhattuk volna a vasárnapi mérkőzést, mégsem tudtuk teljesítményünkre feltenni a koronát – pedig mindenki szívét-lelkét beletette. Van mit tanulni a mostani mérkőzésből és lesz miért visszavágni szombaton a krokodiloknak! Szomorú tény, de idetartoik: korábban debreceni csapat eddig még nem veszített ráadásban, ám legutóbb 2010-ben kényszerültek túlórázni a cívisvárosi floorballosok.

Salming OB I, a bronzéremért, 1. mérkőzés:
Dunai Krokodilok – Debreceni EAC 9:8 – hosszabbítás után (3:3, 1:2, 4:3, 1:0)
Érd, Batthyány Sportiskola, 50 néző
Vezette: Ágoston Zsolt, Berki Gábor

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (2+2), Pál Lóránt (2+1), Okos Csanád (2+1), Nyisztor Szabolcs (1+2), Radványi Balázs (1+0)