• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Eszmefuttatás / Hogyan tovább, magyar floorball?

Hogyan tovább, magyar floorball?

Bár a szezonnak még nincs vége, mégis itt az ideje egy eszmefuttatásnak: csütörtökön este a hazai floorball iránt elkötelezett szereplők fognak találkozni a Magyar Sportok Házában, hogy a jövőt illető fontos kérdésekben egyeztessenek.

Az ok: a szövetség mostani vezetése bejelentette, hogy a szezon végével befejezettnek tekinti munkáját és a hogyan továbbról már most meg kívánják kezdeni az egyeztetéseket.

És akkor itt most egyes szám első személyre váltok: 15 éve már, hogy valamilyen szinten benne vagyok a debreceni és hazai floorball közegben. Láttam már sok mindent másfél évtized alatt, nem is akarok a részletekbe belemenni. De nézzük is a hazai floorballt kicsit közelebbről! Volt egyszer egy kiváló finn edzőm, aki mindig azt mondta, hogy a pozitív dolgokkal kezdjünk, most én is erre fókuszálok.

Tehát:

 • van működő szövetségünk (amely gyakorlatilag lenullázta az adósságait)
 • vannak válogatottjaink (sajnos ez sem mindig volt így)
 • az érintettek továbbra is érdeklődnek a sportág iránt (különben nem lett volna annyi komment csata az utóbbi időben a Floorball Live oldalon)
 • továbbra is vannak elkötelezett emberek, akik figyelmet és energiát fordítanak a sportág fejlesztéséért

Ezekre most aztán igazán fontos lesz építeni: most mutathatja meg igazán ez a nem jelentős létszámű közösség, hogy hogyan tud egy krízis helyzetet megoldani! Mert a mostani vezetés az alapvető elvárásoknak megfelelően működtete a szövetséget, amely valljuk be: hazai szinten nagy szó! Tisztába vagyok vele, hogy így is vannak fejlődési lehetőségek, olyan területek, amelyekre jobban kell fókuszálni. Lehet, hogy ezekre most nagyobb ráhatásunk is lesz, de nem ezen van a hangsúly: a lényeg, hogy tényleg mindenki tegye oda magát és tegyen közös ügyeinkért!

Kihívásból van elég és legyünk őszinték: a következő években még nehezebb lesz a fiatalokat bármilyen sportág felé terelni, amely minket is érinteni fog (és a demográfia sem kedvező). A világ tovább fog gyorsulni, a fiatalokat még több inger fogja érni, miközben a vetélytársaink sem fognak lankadni (jó példáért elég a szomszédba menni: egy évtizeddel ezelőtt a szlovákokkal azonos szinten voltunk, mostanra viszont nagyon kinyílt az olló). Ahhoz, hogy jelenlegi nemzetközi helyzetünket fenntartsuk, ahhoz is többet kell tennünk, ha pedig a mindenki által elvárt fejlődést szeretné elérni, akkor még több kell: 110%, mind a pályán, mind a háttérben!

Lánczi András
DEAC Floorball szakosztály