• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / Hogy készülnek a csapatok? – Nyisztor Szabolcs és Rési Zoltán

Hogy készülnek a csapatok? – Nyisztor Szabolcs és Rési Zoltán

Már csak hármat kell aludni az elődöntő első párharcáig. A felkészülést mi is folytatjuk: két pontfelelős, Nyisztor Szabolcs és Rési Zoltán ugyanazokat a kérdéseket kapták. Lássuk, ők hogyan készülnek, van-e esetleg valami babonájuk.

– Az eddigi ismereteid alapján melyik az a három tulajdonság, amit ki tudnál emelni az ellenfél csapattal kapcsolatban?

Nyisztor Szabolcs: Egy nagyon erős ellenfélről van szó, az egész alapszakasz során egyetlen egy csapat sem tudta megállítani őket. Ebből is látszik, hogy egy komplex ,gyors és eredményes játékot hajtanak végre, de mint minden csapatnál, így náluk is vannak rések és majd arra fogunk törekedni, hogy ezt megtaláljuk és kizökkentsük a Phoenixet a saját játékából.

Rési Zoltán: Tekintve, hogy a debreceniek idén törtek be ismét a Férfi OB I mezőnyébe, csupán az idei két egymás elleni meccsünkön szerzett tapasztalataimra tudok igazán támaszkodni. De pont ezzel kapcsolatos az egyik dolog, ami említésre méltó őket illetően, hiszen új csapatként rögtön bejutottak a felsőházba és így már most bebizonyították, hogy ebben a ligában van a helyük. Véleményem szerint ez nagyrészt odaadásuknak köszönhető, de fontos megemlíteni, hogy néhány kiemelkedően erős játékossal is rendelkeznek, amit a kanadai táblázat is alátámaszt.

Változtattatok-e a felkészüléseteken? Hogyan hangolódtok a szombati párharcra?

Ny. Sz.: Vannak változások, próbálunk fegyelmezetteben védekezni majd ezekből jó támadásokat kialakítani. Külön kielemeztük a hibáinkat amiket a Phoenix ellen ejtettünk és ezekből próbáljuk felépíteni a játékot a szombati párharcra.

R. Z.: Eddigi edzéstervünk alapjában véve nem változott, utóbbi edzéseinket talán még inkább szenteltük csapatunk egyik erősségének ápolására, a gyors, rövid passzos játékra, ezen felül a lövések számának növelésére, pontosságának fejlesztésére. A Magyar Kupát idén nem sikerült megnyernünk, így most a bajnokságban mindenképpen javítani szeretnénk és a szombati mérkőzésen valamint az azt követő időszakban is igyekezni fogunk a legjobb formánkat hozni.

Van-e olyan babona, amely a rájátszás során vetnél be?

Ny. Sz.: Nem vagyok a babonák híve, de a rájátszás során nem fogom levágni a borostámat követve a jégkorongozókat.

R. Z.: Alapvetően nem tartom magam babonásnak és fontosnak tartom, hogy a rájátszás nagyobb nyomásában is, sőt főként ilyenkor mindig magunkban keressük a megoldásokat a kihívásokra, azokat ne tegyük valamilyen külső változótól függővé.

Bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés:
Phoenix Fireball – Debreceni EAC
2019. március 2. (szombat), 18:30
Törökbálint, Köztársoság tér 8