• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

  1. Dunai Krokodilok vs. DEAC- a bronzéremért, 1. mérkőzés

   március 31. @ 19:00 - 21:30
  2. DEAC vs. Dunai Krokodilok – a bronzéremért, 2. mérkőzés

   április 6. @ 13:30 - 16:00
Home / Győzelem / Győzelemmel kezdtük 2019-et!

Győzelemmel kezdtük 2019-et!

Emlékezetes mérkőzéssel indult a 2019-es esztendő. A bajnokság kimenetel szempontjából is fontosnak ígérkezett a Cartoon Hereoes elleni párharc, ráadásul egy sajnálatos baleset is beárnyékolta a mérkőzést.

Máshogy megközelítve: a kezdő sípszó előtt már elkezdődtek az izgalmak. Sajnálatos módon a mérkőzésre játékvezetőnek kijelölt Sashalmi Sándor-Rab Konstantin duó balesetet szenvedett. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de anyagi kár keletkezett, a bírók pedig nem tudták utukat folytatni Debrecenbe. Egy óra volt az eredeti kezdési időpontig, amikor ez a hír elért hozzánk. A két csapat folyamatosan próbált megoldást találni a problémára, egyeztettünk a Játékvezetői Testülettel is. Felmerült a mérkőzés elhalasztása is, de végül megállapodásra tudtak jutni a felek: Duró Norbert volt az egyik beugró bíró és Barta Dániel, a CH játékosa a másik.

Mindekőzben telt az idő is, majdnem fél 6 volt, amikor ez a megállapodás született, az új kezdési időpont 6 órara lett tolva. Mindenképpen érdemes kiemelni a nézőket is: az Agráron ebben a szezonban nem volta még ennyien, szép számú és kitartó közönség gyűlt össze, akik végig várták a nem várt holt időt is és a találkozó végéig is buzdították kedvenceiket. Ezúton is köszönet illeti Őket!

A csapatok igyekeztek is kárpótolni a nézőket. Szinte az első pillanattól fogva adódtak lehetőségek és az első találatig sem kellett sokat várni: egy gyors labdakihozatalt követően a megiramodó Nyisztor Szabolcs az üresen álló Varga Gergőt játszotta meg, aki távoli találatával nyitotta a gólok sorát (1:0). Lendületben maradtunk, a gólt követően a másik sorunk is komoly tüzijátékot rendezett a CH kapuja előtt, végül a harmadik kipattanó lövést Pál Lóránt továbbította a kapuba (2:0). Igyekezett tempót váltani a fővárosi csapat, jobban letámadtak a mesehősök, nyomást helyezve a hazai védelemre. Gólt mégis kontrából szereztek: Liebe György átadását Pupek Zsolt helyezte a kapunkba (2:1). A vendégek újabb komoly gólszerzési lehetősége is találattal zárult: Liebe György maradt szabadon és távoli lövése utat talált a kapunkba (2:2). Szerencsére nem sokáig maradt egyenlő az állás: ismét egy szép és gyors labdakihozatalt követően Radványi Balázs-Varga Gergő-Okos Csanád volt a labda útja: Csani előtt a félig üres kapu nem jelentett már bonyodalmat, nálunk volt ismét az előny (3:2). A fordulás előtt született a mérkőzések egyik legszebb gólja (szerencsére többen is neveztek ebbe a különversenybe): gyors szabadütést követően Radványi Balázs akasztott egy óriási fickát (4:2)!

A második húsz percre is igyekeztünk jó sebességben játszani. Újabb gyors szabadütésnél Varga Gergő maradt ismét üresen, aki élt is a lehetőséggel (5:2). A CH ismét megrázta magát: egy kapu előtti szituációnál Pupek Zsolt kapcsolt leghamarabb, közelebb hozva csapatát (5:3). A mérkőzés első emberelőnyös helyzetét mi kaptuk: jól sikerült a felállás és Varga Gergő a kapu mögül is eredményes tudott lenni: mesterhármast jegyezhetett Gergő(6:3). Mi is emberhátrányba kerültünk, de a védelem jól állta a sarat dr. Héjja Gáborral az élen. A kiegészülést követően páros kiállítás következett, de 4 a 4 ellen nem született újabb gól. A mieink igyekeztek a játékot kontrollálni, és megbecsülni a labdát is. A szünet előtt négygólosra nyílt az olló: Nyisztor Szabolcs villantotta meg képességeit és egy szép szólót értékesítet (7:3). Kényelmes előnnyel várhattuk a záró húsz percet, de nem is dőlhettünk hátra.

Kulcsfontosságú volt, hogy kontrolláljuk a záró játékrészt is. A vendégek igyekeztek mindent egy lapra feltenni, sokat küzdöttek a labdákért és a többet is ütköztek. A hazai védelem viszont jól teljesített és a támadók is adtak feladatot a mesehősöknek. Nyolc perccel a vége előtt újabb gyönyörű találat született: egy szép kontra végén Okos Csanád és Nyisztor Szabolcs játszotta nullára, azaz gólig a helyzetet. Szinte iskolajáték volt! (8:3) Időt is kértek a vendégek, igyekeztek egy utolsó rohamnak nekiindulni a mesehősök. Liebe György ismét be is köszönt, maradt még izgalom az utolsó percekre (8:4). Az 55. percben viszont Nyisztor Szabolcs is mesterhármasig jutott, távoli góljával pontot tett a mérkőzésre (9:4). Emberelőnybe is kerültünk, igyekeztünk pörgetni az órát is. Az utolsó másodpercekben még egy táamdást szerettünk volna folytatni, ám a labdavesztésünket követően Baán Krisztián tudott kiugrani, aki végül kialakította a 9:5-ös végeredményt.

Emlékezetes mérkőzést játszottunk a Cartoon Heroes csapatával. Összességében jól játszott a csapat, sok szép megmozdulást láthattunk. A CH ezúttal is jó ellenfél volt, Molnár Szabolcs csapata is partner volt a jó találkozóhoz. Döntőnek talán a keretek mélysége bizonyulhatott: a mieink három sorral is játszottak, többször is tudtunk frissebb embert bevetni. Érdemes megjegyezni, hogy a játékvezetők korrektül végezték dolgukat, egyik felen sem volt érezhető kötődés vagy elfogultság egyik csapat irányába sem. Végül, de nem utolsó sorban nagy köszönet illeti a szurkolókat: kitartóan megvárták a mérkőzést, ráadásul ismét megtelt a csokoládés doboz is.

 

Salming OB I, 11. forduló:
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes-Kinizsi 9:5 (4:2, 3:1, 2:2)
Kecskeméti János Sportcsarnok, 120 néző
Vezette: Barta Dániel, Duró Norbert

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (3+2), Nyisztor Szabolcs (3+1), Okos Csanád (1+1), Radványi Balázs (1+0), Pál Lóránt (1+0), Lánczi András (0+1), Fábián Dániel (0+1), Fábián Donát (0+1)

Képgaléria: https://www.facebook.com/pg/deacfloorball/photos/?tab=album&album_id=2079083395522011