• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / Emelt fővel hagytuk el a pályát

Emelt fővel hagytuk el a pályát

Szombaton a DESOK Sportcsarnokban fogadtuk a címvédő Phoenix Fireball csapatát. Az elődöntő párharcának második mérkőzésenek a tétje az volt, hogy a fővárosiak söpréssel továbbjutnak-e a döntőbe, vagy lesz-e mindent eldöntő, harmadik párharc.

A mieink felspanoltan várták a kezdést. Igyekeztünk élvezni a lehetőséget, hogy impozáns körülmények között egy jó csapatot fogadtunk egy ilyen fontos mérkőzésen. Ne feledjük: 12 év kihagyást követően rendeztünk ismét bajnoki elődöntőt Debrecenben. Itt gyorsan meg is jegyezzük: reméljük nem kell majd ennyire sokat várni a következő alkalomra!

Na, de vissza a mérkőzésre: két sorral vettük fel a kesztűt, Pafféri András szokásához híven három ötössel kezdte a mérkőzést. Na de az első cseréig sem keleltt várni az első gólig: Nyisztor Szabolcs rakta vissza a labdát Radványi Balázsnak, aki a majdnem a felezőről akasztott óriási gólt (1:0). Balázs igen szavatartó volt, péntek megígérte ezt a találatot, szombaton pedig be is váltotta ígéretét. A gólt követően már egy lövéssel Dorogi Kristófot is megkínálták a vendégek, de a hazai ledület megmaradt Varga Gergő fonákkal lőtt egy újabb káprázatos gólt (2:0), kapust is cseréltek a vendégek. Az álomszerű kezdésből Rácz Domokos ébresztett fel minket (2:1), de erre is volt gyors válaszunk: Lippai Péter jó ütemű passzát Fábián Dániel emelte a Phoenix kapujába (3:1). 2 perc alatt 4 gólt láthattak a nézők, akik kicsit késve érkeztek, sok szép mozdulatról lemaradtak. A foltatásban is volt mit nézni: a mieink igyekeztek zártan, szorosan védekezni és pár húzásból az ellenfél kapuja elé kerülni, míg a vendégek szokásos kombinatív játékukkal rukkoltak elő. A hosszabb gólcsendet Sebrek Dániel törte meg (3:2), ami annyira lendületbe hozta a vendégeket, hogy Rácz Domokos révén egyenlítettek is (3:3). Kiélezett csata folytatódott ezt követően is és a lélelektinlag is fontos gólt a vendégek szerezték meg Harangozó Szilárd révén (3:4). Negyedóra játék után vette át a vezetést a címvédő és a szünetig nem is változott az eredmény: az első harmadot követően ugyanúgy egygólos előnyt vívott ki magának a Phoenix csapata.

A második húsz perc előtt tudtuk: fontos, hogy ne maradjunk bent az öltözőben, maradjon puskaporunk a folytatásra is. Ennek ellenére mégis a vendégek folytatták jobban a mérkőzést: Frischmann Bálint találatával kettővel ment a címvédő (3:5). A folytatásban is helyzet itt, kapuralövés ott: nem volt egyoldaló a mérkőzés. A találkozó első emberhátrányát nekünk kellett kivédekezni, de jól zártunk, sőt, többnyire a labdát is birtokoltuk. A kiegészülésünket követően egy támadást góllal zárt a Phoenix: Csorba Gellért volt eredményes (3:6). Távolodott a címvédő, de igyekeztünk továbbra is becsülettel küzdeni. Esélyünk nyílt nekünk is emberelőnyben támadni, de igazi ziccerig nem sikerült eljutnunk. Szünetig nem is változott az állás: hátrányban, de nem reménytelen helyzetben vártuk a folytatást.

Az utolsó húsz percre az utolsó tartalékainkat is igyekeztünk mozgósítani. Lélektanilag is rendkívül fontos volt, hogy hamargólt szereztünk: Okos Csanád és Nyisztor Szabolcs harcolt a labdáért, majd a lecsorgó lyukacsost Varga Gergő helyezte a kapuba (4:6). Kiélezett küzdelem folyt a pályán, Dorogi Kristóf több bravúrral többször is meccsben tartott minket, de Hotz Eriket is megdolgoztattuk többször is. Érezhető volt, hogy egy újabb gól nagy lendületbe hozna minket, de a kedélyeket Harangozó Szilárd távoli lökete hűtötte (4:7). Gyors válasz viszont egyből felfokozta a hangulatot: Okos Csanád mesteri ütemű passzát Nyisztor Szabolcs értékesítette (5:7). Öt perc volt még vissza, időt kértünk, igyekeztünk mindent mozgósítani az újabb helyzetek, gólok érdekében, volt is lehetőségünk, de Hotz Erik eszén már nem tudtunk túljárni. Az utolsó percekben Dorogi Kristóf is parádézott, az ő bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy végig szoros legyen a mérkőzés.

Emelt fővel hagyhatta el a játékteret a DEAC csapata. Egy vereséget követően mindig nehezebb összegezni, de most valamivel könnyebb dolgunk van. Nagy szívvel és akarattal játszottunk, hatvan percig egyenlő partnerei voltunk a Phoenix gárdájának és egy közönségszórakoztató mérkőzést produkáltunk. Ezúttal is köszönjük mindenkinek a szurkolást, reméljük, hogy legközelebb lelkes közönségünket egy győzelemmel tudjuk megörvendeztetni!

Salming Floorball OB I, bajnoki elődöntő, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC – Phoenix Fireball 5:7 (3:4, 0:2, 2:1)
DESOK Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Dudog Dávid, Sashalmi Sándor

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (2+0), Nyisztor Szabolcs (1+1), Radványi Balázs (1+0), Fábián Dániel (1+0), Balogh Richárd (0+1), Lippai Péter (0+1), Okos Csanád (0+1)

A párharcot a Phoenix Fireball csapata 2:0-ra megnyerte