• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

  1. Dunai Krokodilok vs. DEAC- a bronzéremért, 1. mérkőzés

   március 31. @ 19:00 - 21:30
  2. DEAC vs. Dunai Krokodilok – a bronzéremért, 2. mérkőzés

   április 6. @ 13:30 - 16:00
Home / Hírek / Elmaradt a bravúr

Elmaradt a bravúr

Ismét vegyes előjelekkel vártuk soron következő találkozónkat: pozitív volt az elmlt időszak edzésmunkája, mindenki igyekezett az utóbbi hetek során, hogy ismét letegyük a névjegyünket a Dunántúlon. Ugyanakkor sajnos a meccs napján derült ki, hogy csapatkapitányunk, Pál Lóránt sem tud velünk tartani, így kissé át kellett szervezni az előzetesen elképzelt összeállítást. Út közben viszont ismét a pozitív légkör uralkodott: mindenki várta már az újabb pályára lépést a komáromiak tatai albérletében. A hazaiaknak is jutott emlékezetes dolog mára: ellenünk avatták fel új szerelésüket.

A mérkőzés mégis kissé döcögősen indult: az első valamire való helyzetet ki is használta a komráomi csapat: Pfneiszli Péter volt eredményes. Szerencsére nem estünk kétségbe és Varga Gergő távoli löketével sikerült egalizálni (1:1). A folytatásban is lüktető, közönségszórakoztató játék zajlott, mindkét oldalon helyzetekkel tarkítva. Az előny mégis hozzánk került: egy szép támadás végén Okos Csanád tálalását ismét Varga Gergő értékesített (1:2). A folytatásban egy kisbüntetést is sikerült kibekkelnünk, majd páros kiállítás is megítélésre került. Nem unatkoztak a nézők, de szünetig maradt a debreceni előny: jól sikerült felvenni a meccs ritmusát.

A második húsz perc sem hozott rossz floorballt: az első megítélt emberelőnyünket sikerült értékesíteni: ezúttal fordított volt a szereposztás, hiszen Varga Gergő passzát követően Okos Csanád növelte előnyünket (1:3). Véleményes kettő perces kiállítást kaptunk mi is, hátrányban is igyekeztünk szorosan bekkelni, törekedtünk a lábmunkára… mégis 4 másodperccel a kiegészülésünk előtt szépített a komáromi legénység (2:3). Sőt, Okos Csanádot 2+10 percre kiszórták: a büntetést ezúttal sikerült kihúzni, ám a lábakban benne volt még az emberhátrány, amikor Molnár András egalizált (3:3). A momentum átkerült az úthengerhez, Molnár András újabb találatával visszavette az előnyt az SZPK (4:3). Szerencsére nem maradt sokáig ez az eredmény: Végh Ádám lőtt jókor gólt, visszajöttünk újra a meccsbe (4:4). A folytatásban ismét a bírók hívták fel magukra a figyelmet egy sima, majd egypáros kiállítással, 4 a 3 ellen támadhattunk. A hazaiak ekkor láthatóan felpaprikázódtak, igyekeztünk ismét megragadni a vezetést, de többször az utolsó döntéseknél pontatlanok voltunk. A komáromiak kivédekezték a hátrányt, felválta volt forgalom a kapuk előtt, egyszer a vasat is megcsengettük, de maradt az egál. Bosszantó volt, hogy a harmad vége előtt kevéssel ismét emberhátrányba kerültünk, amelyre volt ideje felkészülni a hazaiaknak a pihenő során.

Vízválasztó volt, hogy a kiállítást kivédekezzük: dolgoztunk is keményen, ám végül egy kapu előtti kavarodásnál a rutinos Benkei László eszmélt leggyorsabban, megszerezve csapatának az előnyt. Fontos volt ez – sajnos – hiszen lélektanilag is fórba kerültek a hazaiak. Mentünk tovább becsülettel, dolgoztunk az újabb egyenlítésért, ám egy kontra végén ismét Pfneiszli Péter volt eredményes (6:4). A feketeleves Benkei László újabb góljával érkezett, először nyílt háromgólosra az olló a mérkőzés során (7:4). Bajainkat tetézte egy újabb könnyű szívvel befújt kiállítás, amelyet Tóth Máté révén kihasználtak a hazaiak: nyolc perc alatt kaptunk négy gólt, ugyanannyit, mint az azt megelőző 40 percben. Időt is kértünk, igyekeztünk rendezni a sorokat és fejben a gondolatokat. Hosszú időt köetően emberelőnybe kerültünk: szerencsére sikerült gyorsan kihasználni a lehetőséget, Nyisztor Szabolcs keresztpasszát követően Fábián Doánt lőtt nagy gólt (8:5). A folyatatásban viszont újra mi kerültünk emberhátrányba, de így is igyekeztünk fokozni a tempót. Hat percce la vége előtt kisebb sérülést szenvedett Szuri Zoltán, a beálló Süvegh Jánost Nyisztor Szabolcs még emberhátrányból felavatta (8:6). Időt is kértek a hazaiak, igyekeztek megfogni az újra erőre kapó debrecenieket. A kiállítást sikerült kivédekezni, de ekkor már az idő is a hazaiakkal volt. Próbáltunk a hazai védőkre nyomást helyezni, de a kinyílásunknak sajnos újabb hazai gól lett az eredmény: Kiss János állította be a 9:6-os végeredményt.

Nehéz összegző gondolatokat írni ez után a hatvan perc után. Sok szép mozdulatot láthattunk a mieinktől, volt több szép mozzanat, önfeláldozó blokk, szép keresztpassz és gól is. Több volt most ebben, mint amit végül kihoztunk belőle. Maga a mérkőzés jó színvonalú volt, abszolút beleillett a korábbi SZPK-DEAC párharcok körébe is, de valami még hiányzott ahhoz, hogy ponttal, pontokkal tudjunk hazatérni. Le kell vonni a tapasztalatokat, és előre kell tekinteni: a következő feladat jövő szombaton, az Origo ellen vár ránk, hazai környezetben.

Salming OB I, 10. forduló:
SZPK-DESEF Komárom – Debreceni EAC 9:6 (1:2, 3:2, 5:2)
Tata, 140 néző
Vezette: Görög Tamás, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (2+1), Nyisztor Szabolcs (1+2), Okos Csanád (1+1), Végh Ádám (1+0), Fábián Donát (1+0), Lánczi András (0+1)