• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Győzelem / Egy fontos lépés előre

Egy fontos lépés előre

Fontos mérkőzés várt szombaton kora este a DEAC csapatára: a tabellaszomszéd Phoenix Wizards törökbálinti otthonába látogatott az egyetemista csapat.

Mindkét gárda számára fontos volt a mérkőzés. Már a melegítésen érződött, hogy mindkét fél számára komoly téttel bír ez a párharc. A mieinktől végül többen is hiányoztak, de így is 13 mezőnyjátékossal tudtuk felvenni a kesztyűt. Így a három soros játék ugrott, de így is sikerre éhesen vártuk a kezdős sípszót.

A húzást el is hoztuk, és gyakorlatilag az első támadásból felavattuk Hencz Lászlót: Okos Csanád szép keresztpasszát Nyisztor Szabolcs továbbította a kapuba (0:1). A folytatásban is domináltunk: a negyedik perc elején Radványi Balázs vette észre jól Okos Csanádot, aki duplázta a debreceni előnyt (0:2). A hazaiak is igyekeztek fokozni a tempót és a beharangozóban is megénekelt Szentkúti Frigyes-Vonderviszt Fülöp duó hozott össze gólt (1:2). Szerencsére nem tartott sokáig a hazaiak lendülete: Nyisztor Szabolcs pontos átadását Radványi Balázs váltotta gólra (1:3). A továbbiakban is lendületben maradt a debreceni csapat, de ez kiállításban mutatkozott meg: Pál Lóránt kapott kisbüntetést. A srácok jól ölték az időt, és mielőtt majdnem letelt a kiállítás, Nyisztor Szabolcsot már csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai bekkek: jogos büntető következett, amelyet Varga Gergő higgadtan értékesített (1:4). Szuper tíz percet produkáltunk! A játékrész második felében több lhetőséget alakítottak ki a hazaiak, de a debrecnei kontrákban is benne volt az újabb gól. Héjja Gabi ezúttal is remekül védett, szünetig meg tudta óvni kapuját újabb góltól. Szünet előtt volt még egy slusszpoén: Végh Ádám keresztlabdáját Pál Lóránt értékesített (1:5). Kiváló játékrészt produkáltunk!

A második játékrészre kapust váltottak a hazaik: a Veszprémből ismert Tótik Simon állt a gólvonalra. A hazaiak igyekeztek magasabb fokozatra kapcsolni, változtattak a sorok összetételén is. Majdnem hat perc telt el, amikor Vonderviszt Fülöp révén a középső húsz perc első találata megszületett (2:5). A hazaiak megérezték a vérszagot, sorra jöttek a támadások, amelyekkel mi egy adag rövidzárlattal válaszoltunk. Szentkőti Frigyes a 29., Lendvai Bálint a 30., Vonderviszt Fülöp pedig a 32. percben is betalált. Hat perc alatt négygólos előnyt adtunk el…. A feketelevest Kelemen Krisztián maximalizálta, 6:5-re már a Wizards vezetett. Még a szünet előtt aztán sikerült rendezni a gondolatokat, nem kaptunk újabb gólt, igaz, a támadásainkban ebben a periódusban kevesebb átütő erő volt. Fel volt adva hát a lecke: az utolsó harmadban kell a magunk javára visszafordítani a mérkőzést.

A zárú húsz percre aztán megint olyan debreceni csapat érkezett, amelyet az elsőben is láthattunk. Mindösszesen 12 másodperc kellett ahhoz, hogy Okos Csanád okos passzát Nyisztor Szabolcs értékesítse (6:6). A továbbiakban is kiélezett csatát láthatott a közönség, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Lélektanilag is fontos volt, hogy újabb találatot mi szereztük meg: Varga Gergő révén már nálunk volt az előny (6:7). Lendületben maradtunk: Varga Gergő passzából csapatkapitányunk, Pál Lóránt volt eredményes (6:8): kezdett eldőlni a találkozó, a hazaiak időt is kértek. A debreceni támadásokban továbbra is több erő volt, Okos Csanád és Nyisztor Szabolcs többször is közel járt az újabb gólhoz, végül Szabika növelte háromgólosra az előnyt (6:9). Négy perccel a vége előtt emberelőnybe is kerültünk, amit Varga Gergő gyorsan ki is használt: újra néy volt közte (6:10). Az utolsó percekben már az óra is velünk volt, egy kiállítást is kibekkeltünk: hektikus mérkőzésen szereztünk fontos győzelmet!

Nagyon ellentétes harmadok láthatott a közönség. Szerencsére az első és harmadik játékrész szólt rólunk, amivel kompenzálni tudtuk a második periódus kihagyásait. Dicséret illet mindenkit, mert kilengések ellenére is pozitívak tudtunk maradni, fel tudtunk állni és újra karaktert tudtunk villantani!

Nagyon fontos pontokat szereztünk: a Wizards-szal szemben így lépéselőnybe kerültünk és tartjuk a lépést a felsőházzal! Folytatás már decemberben, amikor egy SZPK elleni túra és egy Origo elleni hazai találkozó vár ránk.

Salming OB I, 8. forduló:
Phoenix Wizards – Debreceni EAC 6:10 (1:5, 5:0, 0:5)
Törökbálint, 30 néző
Vezette: Görög Tamás, Szelley Áron

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (3+1), Varga Gergő (3+1), Okos Csanád (1+2), Pál Lóránt (2+0), Radványi Balázs (1+1), Végh Ádám (0+1), Szalóki Nándor (0+1)