• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Balogh Richárd / DEAC-dupla hétvége: felsőházi csapatok ellen zárjuk az alapszakaszt

DEAC-dupla hétvége: felsőházi csapatok ellen zárjuk az alapszakaszt

Kettős kihívással néz szembe a DEAC floorball csapata: pénteken és szombaton is fellépés vár a srácokra, ráadásul jó csapatok ellen mérheti fel az erejét a debreceni csapat a rájátszás előtt.

Pénteken a Phoenix Fireball csapatához látogatunk: az idei szezonban még nem találtak legyőzőre a tűzmadarak, az alapszakaszt is már biztosan behúzták, így makulátlan mérleggel várhatják a play-off küzdelmeit. A Phoenix fokozatosan nőtt ki az évtized meghatározó csapatává, három-három alkalommal húzták be a bajnok és kupaaranyat. Idén is hasonlóra készülnek Pafféri Andrásék, és esélyesként is várhatják a szezon végét is. Számukra az elsődleges tét a 100%-os mérleg megőrzése és a minél jobb felkészülés a további kihívásokra.

Tétje számunkra sem lesz már a fővárosiak elleni mérkőzésnek, mégis van mit feledtetnünk: a novemberi párharc során súlyos vereséget szenvedtünk, így már zsinórban negyedik győzelmét aratták ellenünk. Ha még egy pillantást vetünk az örökmérlegre: 7 Phoenix siker mellett 1 döntetlen és 3 debreceni győzelem született, a gólarány 94:64 a Phoenix javára. Na de vissza a jelenbe: a január végi párharc halasztását mi kezdeményeztük, két sornyi hiányzónk lett volna. Így sem lesz teljes a keretünk: nem utazik pénteken Pál Lóránt, Okos Csanád, Nagy Máté, Tarsoly Ádám sem, Szabó Bence játéka pedig még kérdéses. Ugyanakkor örömmel jelentjük: játékra jelentkezik Balogh Richárd, aki súlyos térdsérülését követően tér vissza a pályára. Összesen 16 játékos húzhat DEAC-mezt, a cél pedig egyértelmű: érjünk el olyan eredményt, amely alapján inkább másik csapatot választ a Phoenix riválisának a bajnoki elődöntő során.

Salming OB I, 13. forduló:
Phoenix Fireball – Debreceni EAC
2019. február 8. (péntek), 19:30
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola

Sok idő nem marad a pihenésre, szombaton ismét fellépés vár a csapatra: ezúttal a Dunai Krokodilok látogatnak Debrecenbe. Azaz kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt két alkalommal is felharsan a kezdő sípszó a DEAC játékosai számára.

A Dunai Krokodilok elleni mérkőzés váratott legtöbbet magára – január 19-én mérkőztünk meg a hüllőkkel, ahol elszenvedtük idei első vereségünket – ám máris itt az alkalom a javításra! Az évek óta meghatározó jelző szintén igaz a krokodilok gárdájára is: ők már 8 alkalommal emelhették magasaba a bajnoki címért járó serleget, legutóbb 2017-ben. Rendszeres résztvevői ők is a végső küzdelmeknek és igazán a kiélezett szituációkban tudnak karaktert villantani. Kérdés, hogy a most szombati mérkőzés mit hoz ki belőlük: az ő harmadik helyük is garantált, az SZPK-t már nem tudják megelőzni.

A két csapat múltja bővelkedik nagy csatákban és sima győzelmekben is – sajnos végül a legutóbbi párharc is ezzel végződött, a krokodilok javára. Érdekesség, hogy legutóbbi debreceni mérkőzés is már a Böszörményi úti csarnokban került lebonyolításra: mindkét oldalon vannak olyan játékosok, akik azon a 2013. márciusi mérkőzésen is pályára léptek. Az utóbbi 7 mérkőzés zsinórban érdi győzelemmel zárult: jó lenne ezt a szériát lezárni!

Ami a mieinket illeti: jóval bővebb kerettel vágunk majd neki ennek a párharcnak, előreláthatóan mindenki bevetésre kész lesz. Kérdés egyedül a pénteki mérkőzés miatt lehet, de remélhetőleg senki nem szed össze kisebb sérülést sem, a regeneráció pedig remélhetőleg mindenkinek jól fog menni.

Salming OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok
2019. február 9. (szombat), 17:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár Campus, Böszörményi út)

Csatlakozz facebook eseményünkhöz is!

Mindkét találkozót terveink szerint ezúttal is élőben közvetítünk facebook oldalunkon, de aki teheti, annak javasoljuk a mérkőzések helyszíni megtekintését! Hajrá DEAC!