• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / Az első OB I-es szezon után – Nyisztor Szabolcs

Az első OB I-es szezon után – Nyisztor Szabolcs

Első teljes szezonján van túl Nyisztor Szabolcs is, aki csapatunk egyik elsőszámú gólfelelőse lett. Kicsit vele is elemzünk, vissza- és előretekintünk.

– Ez volt az első teljes magyarországi szezonod. Bár már egyszer érintetted, kicsit visszacsatolnék: mennyire lep meg téged az itteni versenysorozat és a csapatok felépítése?

– Nem csak magyarországi, hanem teljesen az első szezonom volt, mivel eddig csak kupákon vettem részt. Nagyon örültem, hogy végre nem csak egy-egy napos kupa várt rám, hanem egy teljes szezon, ahol majdnem hetente mérkőzést játszottunk és ezekre legalább hetente háromszor volt alkalmunk készülni. Az első osztályú mezőnyt két részre osztanám: az alsóházzal kiváló mérkőzéseket játszottunk, ahol legtöbbször győztesként jöttünk le a pályáról, viszont a felsőház egy kicsivel másabb volt: ott már nem mi voltunk a domináns csapat, de sokszor tudtunk így is meglepetéseket okozni.

– A tavalyi szezonban is volt négy meccsed, így van összehasonlítási alapod: mivel másabb a magyar OB I és OB II mezőnye?

– A két osztályt nem lehet összehasonlítani, sokkal keményebb mérkőzéseink voltak az idei szezonban és mégis kitűnt egy kicsit, hogy újoncok voltunk az első osztályban. Sokszor a rutin győzőtt le minket, de jövőre megpróbáljuk ezt is kiküszöbölni.

– Mondhatjuk, hogy berobbantál: nem sok ilyen gólvágó villantott olyan első szezont, ahol 50 pont felett termelt. Reméltél ennyire jó teljesítményt magadtól? Mikor érezted először az ellenfelek „kitüntetett” figyelmét?

– Nem gondoltam, hogy ennyire jól el tudom kapni a fonalat az első szezonomban, mindig próbáltam a legjobbat kihozni magamból, de ehhez a  jó teljesítményhez nagyon sokat segítettek a csapattársaim is. A kitüntettet figyelmet akkor kaptam, amikor már a második körhöz értünk a csapatokkal, mivel első körben nem ismertek, így nem annyira figyeltek fel rám és ezt elég sokszor ki is tudtam használni.

– Az első évadban egyből sikerült elérni a rájátszást. Mennyire tekinted ezt nagy eredménynek? Mely mérkőzésre emlékszel vissza legszívesebben a szezonban?

– Én is és a csapat is úgy volt, hogyha az első szezonba el tudjuk érni a rájátszást, akkor már büszkék lehetünk magunkra és ez sikerült is. Sajnos egy fokkal jobb teljesítmény is bennünk volt, de mint az előbb is említettem, sokszor saját magunkat vertük meg a rutintalanság miatt. Nekem a legemlékezetesebb mérkőzésem a Phoenix elleni elődöntő volt, amikor egy elég nagy vereség után, itthoni környezetben megmutattuk, hogy az első mérkőzés eredménye nem teljesen volt reális. Persze ebbe nagyon sok munkát bele is fektettünk, de ahogy a mondás is van a „jó munka meghozza gyümölcsét”.

– Édesanyád és barátnőd folyamatosan és lelkesen követték teljesítményedet és a csapatnak is szurkoltak. Mennyire érezted ezt a szurkolást és támogatást?

– Először is nagyon szépen köszönöm a családomnak és a barátnőmnek a sok támogatást, de a többieknek is köszönöm, akik még rám gondoltak és szurkoltak nekünk. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ennyi támogatást kaptam tőlük és még talán ez is lehet a siker titka.

– Pillantsunk egy kicsit előre: milyen egyéni célkitűzésied vannak a követkető évadra? Fenntartható a csapat fejlődési pályája?

– Megprobálom ugyanezt a teljesítményemet hozni a következő szezonra is, akár még egy kis pluszt is beleviszek. Nagyon sok van még a csapatban, reméljük jövőre jobban ki tudunk bontakozni.

– Hosszú idő van még a szezon rajtjáig. Láttuk, hogy a horgász szezonod kezdetét vette. Mivel fogod tölteni a szabadidőd?

– Az elkövetkezendő szabadidőmbe próbálok kikapcsolódni a barátokkal, piheni, együtt lenni a családommal és persze sokat kirándulni és együtt lenni a barátnőmmel.