• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / Az előny a Phoenix Fireball csapatánál van

Az előny a Phoenix Fireball csapatánál van

Három hetet követően lépett ismét pályára a Debreceni Egyetem floorball gárdája: ezúttal már a rájátszásban, a bajnoki elődöntőben várt feladat a fekete-fehér alakulatra a címvédő Phoenix Fireball törökbálinti otthonában.

Az utóbbi hetek edzései csakis erről a párharcról szóltak. Sokan tényleg szinte minden nap edzettek, hogy megfelelő formában tudjanak pályára lépni a címvédő ellen. A hét még úgy indult, hogy teljes kerettel tudunk kiállni, ám sajnos az élet ezúttal is közbeszólt: Fábián Donát volt az első kieső, majd Nagy Máté és Tarsoly Ádám és Szabó Bence is távolmaradását jelezte. Gondjainkat tetézte, hogy az indulás előtt nem sokkal derült ki Szalóki Nándor és Pál Lóránt távolmaradása is. Így már csak 13 mezőnyjátékos és 2 kapus indult útnak.

Nem feltartott kezekkel érkeztünk így se a csatába: adott volt, hogy csak két sorral tudunk játszani, de szerepet kap minden benvezett mezőnyjátékos is. A húzást követően Varga Gergő meg is szerezte a labdát és fél perc elteltével az első komoly helyzetet Okos Csanád alakította ki a hazai kapu előtt. Maradt a lendület, Radványi Balázs távoli löketébe Varga Gergő ért bele, megszereztük a vezetést (0:1)! A hazaiak sem maradtak adósak a helyzetek kialakításával és Rési Zoltán villanásával máris 1:1-et mutatott az eredményjelző. A hatodik perc a hazaiaké volt: Rácz Domokossal nem tudták tartani a lépést a debreceni védők, majd Csipkereki Roland is feliratkozott a gólszerzők közé (3:1). Nem illetődtek meg az egyetemisták, Varga Gergő keresztezését Nyisztor Szabolcs értékesítette (3:2). A folyatatásban is érdekes mérkőzést láthattak a nézők: adódott lehetőség mindkét kapu előtt. A mérkőzés első emberelőnyös szituácója a hazaiak előtt adódott (Balogh János ült ki 2 percre), sikerült is sokáig tartani a lépést a hazaiak speciális egységébel, ám Rácz Domokos ismét túljárt mindenkinek az eszén (4:2). Nem adtuk fel, mentünk becsülettel és lélektanilag is jó pillanatban villant Okos Csanád (4:3). Fordulatos első harmadot láthattunk, összességében végre tényleg egy súlycsoportban érezhettük magunkat a tűzmadarakkal.

A második húsz percre is igyekeztünk hasonló lendülettel visszaérkezni, ám a hazaiak sebességet váltottak – felfelé. Tényi Tamás duplázta meg ismét a Phoenix előnyét, majd Kovács Balázs távoli lövését nem blokkoltuk – a labda utat is talált a kapunkba (6:3). A fővárosiak gólszüretét Mile Benedek folytatta, hirtelen már négy volt közte (7:3), talán egy időkérés ekkor jól jött volna. A sokkból kezdtünk ébredezni, ezt Nyisztor Szabolcs újabb találata is jelezte (7:4). A mérkőzés felénél aztán sajnos több percet megállt a játék: Fayarchuk Aiden és Lánczi András küzdöttek a labdáért, ám a hazaiak fiatal támadója a debreceniek kapusával, dr. Héjja Gáborral ütközött, aminek következtében sajnos mindketten megsérültek: Gabinak enyhe agyrázkódása volt, míg Aiden a térdén szenvedett sérülést. Mindkettőjüket a mentő vitte el és biztosan kénytelenek lesznek kihagyni legalább egy mérkőzést. Mind Gabinak, mind Aiden-nek minél hamarabbi felépülést kívánunk! Így sajnos kapuscserére kényszerültünk, Dorogi Kristóf érkezett a gólvonalra, ráadásul ötperces emberhátrányt kellett kivédekeznünk. A hazaiak többször is beszorítottak minket és Rácz Domokos ezúttal is kihasznált egy emberelőnyös helyzetet (8:4). Sokáig úgy tűnt, hogy az utolsó harmadra négygólos hátránnyal fordulunk, ám az utolsó percben egy gólhelyzettel ajándékoztuk meg a hazaiakat: Harangozó Szilárd pedig köszönte szépen és élt is a lehetőséggel (9:4).

A gólok számában lévő előny mellett a lélektani fór is a hazaiaknál volt, a záró etapra kapust is cseréltek. szándékunk volt, hogy közelebb lopózzunk. A mérkőzés első emberelőnyét a 44. percben kaptuk meg. Igyekeztünk is felállni, kapura lőni, de a beálló Hotz Erik eszén nem tudtunk túljárni. Sőt, Csipkereki Roland eredményes is volt, megszerezve ezzel a hazaiak 10. találatát. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott: mindkét kapusnak akadt dolga, de a hazaiak láthatóan lejjebb léptek a gázpedálról, míg a mieink oldalán már a fáradtásg jelei is mutatkoztak. Az 55. percben Rácz Domokos ismét gólt ért el (bár a játékszer nem biztos, hogy teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, de ez már sokat nem osztott, nem szorzott). Négy perccel a vége előtt könnyő síppal Fábián Dánielt is kiültették a bírók (ehhez hasonló szabálytalanságból volt legalább 5-5 mindkét oldalon), legalább a hátrányt sikerült kivédekezni. Egy perccel a vége előtt még szerencsénk sem volt, a kapu alóli labda Dorogi Kristófról pattant be – kialakítva ezzel a 12:4-es végeredményt. A jegyzőkönyvbe még Okos Csanád kisbüntetése került be.

A gólarány tekintetében sikerült szorosabb mérkőzést játszani, de a játék több elemében is sikerült előrébb lépnünk – ezt még lehet nem is tükrözi hűen a végeredmény. Ettől függetlenül hiányérzet így is maradt bennünk, jóval több dolgot adtunk a Phoenix védelmének, mégis csak négy gólt sikerült szerezünk. A mieinknél mindkét kapusunk teljesítménye említést és elismerést érdemel: reméljük, hogy jövő szombaton még többen fognak ehhez a teljesítményhez felzárkózni.

Salming OB I, bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés:
Phoenix Fireball – Debreceni EAC 12:4 (4:3, 5:1, 3:0)
Törökbálint, 50 néző
Vezette: Juhász Krisztián, Pintér Ádám

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (1+2), Nyisztor Szabolcs (2+0), Okos Csanád (1+0), Radványi Balázs (0+1)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1:0 a Phoenix Fireball javára