• Salming OB1 mérkőzések

  2018. 09. 15. DEAC - Phoenix Wizards 4-4
  2018. 09. 22. Origo SE - DEAC 4-14
  2018. 09. 28. DEAC - SZPK-DESEF Komárom 3-6
  2018. 10. 06. IBK Cartoon Heroes - Kinizsi - DEAC 9-9
  2018. 10. 28. Ares HC - DEAC 3-13
  2018. 11. 03. DEAC - Phoenix Fireball 2-16
  2018. 11. 24. Phoenix Wizards - DEAC 6-10
  2018. 12. 22. DEAC - Origo SE 7-5
  2019. 01. 05. DEAC - IBK Cartoon Heroes - Kinizsi 9-5
  2019. 01. 12. DEAC - Ares HC
  2019. 01. 19. Dunai Krokodilok SE - DEAC
  2019. 01. 26. Phoenix Fireball - DEAC

 • Nincsenek következő események.

Home / Hírek / Aki a kutyusával is floorballozik – Szabó Bence

Aki a kutyusával is floorballozik – Szabó Bence

Az idei bajnoki évadban újabb józsai kötődésű játékossal bővült keretünk: Szabó Bence is több korosztályos csapatban játszott, ám az első számú csapat keretébe ebben a szezonban került be. Ideje egy kicsit közelebbről is megismerni őt!

– A józsai műhelyről már többször is értekeztünk. Mégis, szerinted mi a titka annak, hogy ennyi ügyes játékos került ki abból a közösségből?

– Szerintem Szakács Attila („Attilabá”) volt ennek ez egésznek a mozgatórugója. Sokat edzettünk és tanultunk az ő szárnyai alatt általános iskolai és utánpótlás szinten is. Egy nagyon jó közösséget épített ki és megszerettette velünk a sportot.

– Több szezonon keresztül is szerepeltél különböző utánpótláscsapatokban. Van-e olyan korábbi párharc, amelyre most is szívesen emlékszel vissza?

– Talán a legelső mérkőzésem amit a DFSE mezében lejátszottam. Az egy emlékezetes idegenbeli mérkőzés volt ahol az utolsó pillanatban a miattam eladott labda miatt vesztettünk el . Ez volt az egyetlen olyan mérkőzés mai mélyen megmaradt és arra ösztönzött hogy jobb legyek.

– Több évet is távol tölöttél a floorball világától, de a sport világától nem szakadtál el: cross fit edzéseken és versenyeken vettél, veszel részt. Mutasd be kérlek számunkra ezt a mozgásformát!

– Ha jól emlékszem 2009-ben hagytam abba a floorball labda kergetését, de sport mint hobbi az életemben megmaradt. Elkezdtem sokat futni valamint edzőterembe járni, majd mikor elkerültem Józsáról találtam rá Reszegi Sándor („Reszka”) edzéseire. Ez a mozgásforma főként aeorob és gimnasztikai gyakorlatokból valamint olimpiai súlyemelésből áll. Mit ne mondjak azonnal beleszerettem ebbe a mozgásformába. Megtanultam helyesen bánni a ketlebellel valamint a súlyemelő rúd használatát is egész jól elsajátítottam. Sok technikai és mentális tudást adott át amit a mai napig tudok kamatoztatni. Eddig egy Crossfitt csapatversenyen mérettetem meg magam de edzőtermen  belül sok kihívást teljesítettem gondolok itt az őrült 1000 burpee challenge-re . Emellett a Spartan Race hazai illetve külföldi  versenysorozatain is meg szoktam magam mérettetni.

– A 2018-as naptári évben újra rendszeresen látogatod az edzéseket, a 2018-2019-es bajnokságban pedig a keretbe is sikerült beverekedned magadat. Mit jelent számodra, hogy hosszabb kihagyás után újra itt lehetsz? Milyen egyéni célokkal vágtál neki a mostani kiírásnak?

– Valahol március környékén  játszottam el a gondolattal hogy újra ütőt kellene ragadni. Ekkor még csak maga az edzés foglalkoztatott, hogy legyen még egy kis változatosság az edzésmunkámban. De ahogy teltek a hetek és egyre több időt fektettem bele felmerült a bajnokságban való szereplés és azonnal éltem a lehetőséggel. Nagyon jó érzés fellépni újra a pályára ráadásul mindezt OB I-ben. Rengeteg új kihívással szembesültem amiknek nagyon örülök. A célom az ez évi szezonra, hogy stabil kiegyensúlyozott játékot mutassak és hasznos tagja legyek a csapatnak.

– Készült már videó arról, ahogy kutyáddal floorballozol. Milyen gyakran szoktál Lizával játszani és van-e kedvenc feladata?

– Heti két alkalommal szoktam vele játszani. Leginkább azt kedveli, amikor távolabbra ütöm el neki a labdát  és azt kell visszahoznia.

– Közeleg a Wizards elleni összecsapás: mit vársz a soron következő, fontosnak ígérkező találkozótól?

Legutóbbi találkozásunk a szezonnyitó mérkőzésen volt ahol 4-4 es döntetlent játszottunk egymással. Most is kiélezett mérkőzésre számítok bár azóta eltelt pár játékhét ami idő alatt csiszolódtunk mi is és kijavítottuk az esetleges hibákat. Bízok a csapatban és remélem a mérkőzés végén a győztes fél ként tudjuk elhagyni a pályát.